чт. апр. 25th, 2024

Магически «Огнен пръстен» очаква днес жителите на Земята

Всичко, което започнем днес ще ни преследва през следващите 18 години- бъдете особено внимателни в желанията си

Днес ни очаква интересен  ден. Това е едновременно  ден на Новолунието, и ден на Пръстеновидно  слънчево затъмнение.

Слънчево затъмнение с формата на пръстен ще настъпи в 13.42 ч. в 20-тия градус на Близнаци.

„Огнен пръстен“ е затъмнение, при което Луната, Земята и Слънцето се подреждат на една линия на различни разстояния. Изглежда така: Луната се отдалечава максимално от Земята и се приближава до Слънцето. Виждаме в небето черна топка с огнен пръстен. Това е така, защото спътникът не може да покрие изцяло звездата.

От древни времена се е вярвало, че затъмненията силно влияят върху съдбата на хората. Важно е да запомните, че това Слънчево затъмнение затваря коридора на затъмненията, който започна с Лунното затъмнение на 26 май. А Новолунието е символ на началото, стартирането на нов жизнен цикъл. Тези явления не могат да се разглеждат поотделно, те са много символични и едното по логичен начин продължава в другото.

В коридора на затъмненията всичко ненужно угасва, завършва определен етап. Този процес беше активиран от Лунното затъмнение. По време на периода на коридора обстоятелствата, предназначени да прочистят нашето жизнено пространство, нашето съзнание, задействаха този механизъм. А Слънчевото затъмнение ще покаже посоката, в която е необходимо да вървим, ще ни помогне да положим първия камък в основата на нашия бъдещ живот. Плюс това, Новолунието ще осигури енергия за изпълнението на тази нова програма, която ще прилагаме през следващите 18 години, до следващия подобен коридор на Затъмненията.

Винаги, по всяко време, Лунното затъмнение бележи прощаването с нещо, а Слънчевото затъмнение – началото на нещо ново.

Лунното затъмнение ни помага да видим грешките си, да осъзнаем кои са нашите зони на растеж и нашите слабости. Изглежда, че ни позволява да гледаме на себе си и на живота си отвън, да станем по-обективни по отношение на себе си.

Слънчевото затъмнение дава възможност да видим нашите перспективи, нови хоризонти. Ето защо е толкова важно да започнете да планирате собствения си живот на 10 юни, да изготвите определена стратегия за бъдещето, да идентифицирате приоритетни желания и значими цели. Не забравяйте, че това е и денят на Новолунието, така че енергията на започващата Луна ще ви помогне. Но такова планиране ще бъде безполезно, без да се анализират миналите години и допуснатите грешки, без да се разберат причините за грешките и неуспехите.

Дълбокият размисъл днес е незаменим. 10 юни е денят на плановете и целите, но в никакъв случай не е началото на нови дела бизнес. По-добре е да започнете да прилагате плана след 3 дни, приблизително от 14 юни. Между другото, в коридора на затъмненията е много полезно и ефективно да се отървете от страховете, лошите навици, боклука не само в пространството около вас, но и в мислите, в душата.

Слънчевото затъмнение   ще се случи в Близнаци, и именно представителите на този знак ще почувстват осезаемо съдбовното му въздействие, както и Стрелец, Дева и Риби. Това Затъмнение може да направи най-важните корекции в живота на тези 4 знака.

В астрологията е много важна стойността на градуса на Зодиака, в който се случва някакво мощно и необикновено небесно събитие. 20-те градуса на Близнаци дават шанс да се разкрие тайна, измама, да се видят лъжците, недоброжелателите, да се разбере истината.

Но в същото време той посочва и риска да станете жертва на илюзии, собствени фантазии, заблуди и субективност. След като загубите осъзнатост, рационалност, бдителност, можете да навлезете във водовъртеж от събития, като по този начин загубите контрол над собствения си живот.

За какво още ни предупреждават планетите?

На какво трябва да обърнете внимание? Двете напрегнати опозиции, които ще образуват Плутон с Марс и Прозерпина с Уран, са тревожни.

Такъв конфликт на планети дава силно желание за промяна и не чрез съзнателно и систематично движение към мечтите и целите, а чрез революция, разрушение и хаос.

Тъй като в тези опозиции участват висшите планети, то най-вероятно тези събития ще се разиграят на по-глобално ниво.

Възможно е това да е конфликт между властите и хората, който сега ще започне активно да се раздува, което може да доведе до подкопаване на властта, нейния авторитет, но няма да е възможно да се постигне голям успех, тъй като Марс и Уран са планети на войната, агресията, революцията, независимостта и важните промени, намират се в слаба позиция в тези аспекти, така че системата и правителството ще се стремят да потиснат всички начинания и атаки срещу нея в зародиш, в което тя ще успее.

Много е важна и опозицията на Бялата Луна (Селена) към точката на Затъмнението. Това може да бъде конфликт на важни принципи, възгледи, вътрешна борба, където трябва да избирате между лична изгода и съвест, справедливост.

Този аспект показва голямото значение на този вътрешен и много труден избор. Но, важно е да запомним, че Селена ни оказва помощ и подкрепа само когато живеем според законите на „Светлите сили“, в противен случай тя наказва много жестоко.

Така че, колкото и да е трудно решението, колкото и да се изкушаваме от възможните перспективи, сега е много важно да се ръководим от законите на съвестта и обществото, само в този случай ни е гарантирана защита свише, която дава късмет, успех и просперитет.

А най-важният момент е планетарното ядро ​​на Затъмнението, което се състои от Слънцето, Луната и Меркурий, който е и ретрограден. Какво може да ни каже този факт?

Първо, Слънцето е нашето съзнание, а Луната е нашето подсъзнание. Това означава, че конфликтът на тези две структури на психиката ни е гарантиран. За някои ще премине по-гладко, докато за други ще бъде много ярко.

През такъв период от време са вероятни замъгляване на мисленето, някаква дереализация, силна емоционалност и намаляване на контрола върху собствените страхове и комплекси. За да балансира и стабилизира целия този хаос, подреден от Светилата, е призован Меркурий в ретроградна фаза.

Той се е обърнал точно навреме и за да се притече на помощ на Луната и Слънцето, за да ни даде възможност да не правим ужасни и непоправими грешки. Меркурий ни насърчава да не губим главите си, да разчитаме на знанията си и натрупания преди това опит, да бъдем бдителни и да внимаваме с потока от информация, който ще се опитва да ни извади от равновесие.

Най-вероятно ще се сблъскаме със ситуации, които вече сме наблюдавали преди. Ретро-Меркурий ни призовава да помним това, да осъзнаем до какви последици могат да доведат тези обстоятелства. Разбирането на това ще ни даде шанс да изберем правилната и най-ефективна стратегия на поведение.

Нека обобщим.

Малките деца и възрастните хора са най-засегнати всякакви затъмнения. Първите стават прекалено емоционални и неспокойни, докато вторите могат да имат проблеми със сърдечно-съдовата система, особено ако имат хронични заболявания.

Въздействието на предстоящото слънчево затъмнение започна още на 7 юни и ще намалее едва в края на този месец. За някои това ще провокира важни събития в живота, а за други може да започнат значителни трансформационни вътрешноличностни процеси.

През периода на Коридора на затъмнението интуицията се изостря, мнозина имат силно желание да променят нещо в живота си. Не бива да блокирате потока на тези мисли, защото Слънчевото затъмнение включва нова програма за живот, стартира цикъл от важни промени. Затова обърнете внимание на знаците, на подсказките на вашия вътрешен глас, бъдете открити за потока на Вселената. Не забравяйте, че сега залагаме програма за нашето собствено бъдеще, която ще се изпълнява в продължение на 18 години.

На 10 юни можете да провеждате ритуалите на Новолунието, свързани с намисляне на желания, или поне просто да направите план за бъдещето, да напишете списък с цели, да визуализирате мечтите си. Така ще се свържете с космическите сили, които ще ви помогнат замисленото да се сбъдне по-бързо.

Автор: Astronews

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post