сб. апр. 20th, 2024

Хората-символи, които никога не трябва да се пренебрегват

Има трима човека, които не бива да се пренебрегват. По принцип никого не трябва. Но тези тримата са особени.

Дори човек да е достигнал върха на славата и богатството, той трябва да уважава тези хора и винаги да ги поставя до себе си на масата. В противен случай ще загуби позицията си.

Ето кои са те:

*Спасител. Този, който ни е спасявал в трудни времена. Не е задължително ни е извадил от пожар или да ни е прикрил с гърдите си от куршуми. Той просто ни е пазил. Споделял е с нас последния си хляб. Разрешил е трудна ситуация. Той ни е избавил от проблем, с който сами не сме могли да се справим. Помогнал ни е да получим нещо важно и ценно; работа например. Той ни е дал пари, които са били за нас крайно необходими. Спасението понякога е ежедневие, не е много героично и забележимо. Но го има.

* Учител. Не е задължително да е педагог или интелигентен университетски учител. А този, който ни е научил на най-важното и най-ценното. Той ни е дал полезни знания, благодарение на които сме постигнали много. Споделил е опита си. Той е споделял с нас как мисли или постъпва и тези уроци са били особено полезни за нас. Успехът и просперитетът ни са зависели от него.

* Приятел. Някой, който е бил до нас в трудни времена. На когото човек можеше да разкаже всичко и да се оплаче, без да се страхува, че ще бъде предаден или отхвърлен. Някой, който е разбирал, слушал, подкрепял и е бил на наша страна, независимо какво се случва. С когото ни е било добре и безопасно в лоши времена.

Това са тримата човека, които не бива да се пренебрегват. Не можете да говорите пренебрежително и с подигравка с тях. Не можете да ги настанявате в далечния край на масата на празник и да се отнасяте с тях сякаш са обикновени хора, защото те Не са обикновени …

Не можете да ги поздравите вяло и да отминете към почетните гости, важните личности. Защото сега, нали, имате различен живот. Всичко е различно. И изглежда, че цялото минало е забравено и потънало в мъгла …

Тези тримата са нашето минало. Нашите опори. Нашият живот, изграден от тях. А този, който ги пренебрегва, губи всичко. Губи своята собствена жизнена енергия.

Защото всеки един от тримата е източник, който ни захранва с енергия за настоящето и бъдещето …

Анна Кирянова

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post