пт. апр. 19th, 2024

Любовта и съдбата са предначертани на небето

Понякога те просто трябва да бъдат приети

Има любов и съдба, те носят щастие или нещастие. Невъзможно е да се изчислят печалбите и загубите предварително. Но по-често печели този, който вярва на сърцето си…

Всеки има своя съдба. Не всичко се поддава на рационално обяснение. Да, а и понякога не е необходимо …

Любовта идва сама. И ние не избираме кого да обичаме, както не избираме и у кои родители да се родим.

По-скоро избираме още преди раждането, както е вярвал Платон. Преди раждането душата избира: родители и близки, с които иска да се срещне в земния живот. В същото време ни се показва човешката душа. А не нейните земни грешки и пороци, това е проблемът. Земните несъвършенства се разкриват по-късно …

Ние не избираме кого да обичаме. Но ние можем да изберем дали да останем с човека или не. Възрастният човек има свободна воля.

Любовта сама идва при нас. Понякога това изглежда много странно от „психологическа“ гледна точка.

Ето една жена, отдадена на първия си съпруг, на четиридесет години се омъжи за 24-годишен непознат млад мъж. Срещнали в чужбина.

А друго момиче на 20 години се срещнала с ревнив епилептик, прекарал младостта си в затвора, комарджия. престъпник, вдовец с много дългове. По-възрастен от нея с двадесет години. И тя се омъжила за него. Също така малко прибързана стъпка, меко казано. Дори опасна.

Тогава не е имало психолози. Защото и двете дами били изключително щастливи в брака и обичани от съпрузите си. А съпрузите постигнали нещо в живота. Говоря за Агата Кристи и за съпругата на Достоевски Анна Сниткина.

Така че всеки има своя съдба. И само едната психология не може да обясни съдбата. И изборът ни не може да бъде обяснен. Има любов и съдба, те носят щастие или нещастие. Като рулетка, на която Достоевски толкова обичал да играе. Невъзможно е да се изчислят печалбите и загубите предварително, когато става въпрос за съдбата. Но по-често печели този, който вярва на сърцето си.

Или можете да спрете да залагате и да прекратите играта, ако очевидно губите и връзката ви съсипва. Невъзможно е да спрете да обичате недостойните. Но можете да си тръгнете. Въпреки че понякога е много трудно …

Анна Кирянова

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post