ср. апр. 24th, 2024

Неумният човек винаги вдига много шум

Умните не крещят. Не нахлуват в личното пространство на другите. Не се правят на значими с празни приказки. И като цяло, колкото по-умен е човек, толкова по-малко шум издава. И толкова по-приятно е с него.

Умните хора не вдигат шум. Неумните винаги вдигат много шум …

Отдавна определих за себе си едно важно качество на човека неумен.

Такъв човек винаги вдига много шум. Във всеки смисъл на думата.

Неумният човек е много шумен по време на шофиране. Натиска клаксона дълго, безсмислено и нервно.

Неразумният човек не осъзнава, че някога сигналът на автомобила е измислен, за да предупреди за опасни ситуации на пътя. Той използва сигнала, за да изрази емоции – винаги отрицателни.

По принцип неумните хора обичат шумните коли. Това са тези, които се движат по улиците с див грохот. На един неумен човек му се струва, че ревът на колата му или мотоциклета, го прави значим в очите на другите. Околните, ако са умни хора, просто виждат много голямо парче звукови отпадъци пред себе си. И да, това е значителен боклук.

Нумните хора говорят високо. По телефона, насаме, на голяма среща. Те споделят подробности, детайли и имена, като карат всички около тях да научат всичко за техните дела. Трябва да се отбележи, че тези подробности обикновено не са много важни. Тук всичко е много просто – никой няма да каже на околните наистина важните подробности. Важните неща обичат тишината.

Неумните хора обичат силната музика. Трябва да се отбележи, че това рядко е добра музика. По някаква причина се случва така, че музиката, която хората слушат много силно, рядко е качествена. Винаги се изумявах от този парадокс, но наистина е така.

Неумният човек вдига много шум. Във всеки смисъл на думата. Защото в социалните мрежи има и глупави хора. И също вдигат много шум. Всички гръмки обвинения, изявления, разкрития, всички толкова обичани от социалните мрежи конфликти, всички откази и обявления за война рядко се правят от умни хора.

Умните хора предпочитат да разсъждават, размишляват, обосновават, да изграждат текст.

Умните хора не са шумни дори в социалните медии.

Умните не крещят. Не нахлуват в личното пространство на другите. Те не се правят на значими с празни приказки. И като цяло, колкото по-умен е човек, толкова по-малко шум издава. И толкова по-приятно е с него.

Може би това е така, защото интелигентният човек разбира, че около на вече има твърде много шум. Във всеки смисъл на думата.

Автор: Yerzhan Yessimkhanov

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post