сб. апр. 27th, 2024

Седемте неща, които трябва да спрете да очаквате от другите

Аз дойдох на този свят не за да оправдавам вашите очаквания, а вие дойдохте на този свят не за да отговаряте на моите © Брус Лий

1. Спрете да очаквате хората да се съгласяват с вас.

Вие заслужавате да сте щастливи. Заслужавате да живеете пълноценно. Не позволявайте на чуждите мнения да ви карат да забравяте за това. Не сте дошли на този свят, за да оправдавате очакванията на другите и не трябва да мислите, че другите хора трябва да оправдават вашите.

Всъщност, колкото повече одобрявате собствените си житейски решения, толкова по-малко одобрение имате нужда от някой друг.

Трябва да се осмелите да бъдете себе си и да следвате интуицията си, колкото и страшно или странно да се окаже всъщност. Не се сравнявайте с другите.

Не позволявайте на чуждия успех или напредък да ви обезсърчават. Следвайте своя собствен път и останете верни на собствената си цел. В крайна сметка успехът е да живеете живота щастливо и по свой собствен начин.

2. Спрете да очаквате да ви уважават повече, отколкото вие уважавате себе си.

Истинската сила е в душата и духа, а не в мускулите. Трябва да вярвате в себе си, да бъдете себе си и да имате желанието да действате по съответния начин. Решете сами, че отсега нататък никога повече няма да молите някого за любов, уважение и внимание към вас. Вие сами трябва да ги проявите.

Отидете до огледалото днес, погледнете се и кажете: „Обичам те и в бъдеще ще действам по съответния начин“. Важно е да бъдете добри с другите, но още по-важно е да бъдете добри със себе си.

Когато практикувате самоуважение и любов към себе си, вие си давате възможност да бъдете щастливи. Когато сте щастливи, ставате по-добри като приятел, по-добри като член на семейството, по-добър като ВИЕ самите.

3. Спрете да очаквате (и да имате нужда) другите да ви харесват.

Може да се чувствате ненужни и недостойни за някого, но в същото време сте безценни за друг. Никога не забравяйте колко струвате. Прекарвайте време с тези, които ви ценят. Без значение колко сте добри към хората, винаги има някой, който ще ви критикува.

Усмихнете се, игнорирайте тези хора и продължете напред.

В този безумен свят, който се опитва да ви направи като всички останали, най-трудната битка, пред която ще се изправите, е битката за себе си. И докато се съпротивлявате, не всеки ще ви обича.

Понякога ще ви обиждат просто защото „не сте такъв“. Но всъщност всичко е наред. Нещата, които ви отличават, са нещата, които ви правят точно такива, каквито сте, а правилните хора ще ви обичат точно заради това.

4. Спрете да очаквате хората да се вписват във вашата представа за тях.

Да обичате и да уважавате другите хора означава да им позволите да бъдат себе си. Когато спрете да очаквате хората да се държат по определен начин, можете да започнете да оценявате САМИТЕ СЕБЕ СИ.

Бъдете внимателни и уважавайте хората такива, каквито са, а не каквито ВИЕ искате да бъдат. Не познаваме истински и половината повечето хора; и фактът, че познаваме някого истински, в много отношения го прави невероятен.

Всеки човек е прекрасен и забележителен, но е нужно търпение, за да го видите. Колкото повече опознавате някого, толкова по-нататък можете да погледнете отвъд границите на външния му вид и да видите красотата на това кой е в действителност.

5. Спрете да очаквате хората да разберат какво мислите.

Хората не могат да четат мисли. Те никога няма да разберат как се чувствате, освен ако сами не им кажете. Вашият шеф ли? Да, той не знае, че се надявате на повишение, защото не сте му казали за това.

Този симпатичен мъж, с когото не посмяхте да поговорите заради собствената си скромност? Да, познахте, той не ви обръща внимание просто защото вие самите не му обръщате внимание.

В живота трябва да общувате с хората редовно и ефективно. И често се налага точно вие да кажете първите думи. Трябва да кажете на хората какво мислите. Толкова е просто.

6. Спрете да очаквате хората да се променят драстично.

Ако вашият любим човек има навик, за който се надявате да изчезне с времето, тогава най-вероятно това няма да се случи. Ако наистина имате нужда той да промени нещо, бъдете честни и сложете всички карти на масата, така че този човек да разбере как се чувствате и какво трябва да направи.

Въпреки че като цяло не можете да променяте хората и не бива да се опитвате да го правите.

Или приемате хората такива, каквито са, или избирате да живеете без тях. Този подход може да звучи грубо, но е така.

Когато се опитвате да промените хората, те често остават същите, но когато не се опитвате да ги промените – когато ги подкрепяте и оставяте да бъдат такива, каквито са – те постепенно започват да се променят към по-добро.

Защото това, което наистина се променя, е как вие ги виждате.

7. Спрете да очаквате другите да са добре винаги.

Бъдете по-добри към хората, отколкото трябва, защото всеки, когото срещате, води битка, точно като вас. Зад всяка усмивка или проява на сила се крие вътрешна борба, толкова трудна и необичайна, колкото е вашата.

Не забравяйте, че приемането на светлите моменти в живота не означава да игнорирате тъмните. Нас ни оценяват по способността ни да преодоляваме несгоди и опасности, а не по способността да ги избягваме.

Подкрепата, споделянето и помощта за хората е една от най-големите награди в живота. Ако си признаем това, после всичко се случва естествено, защото всички имаме сходни мечти, нужди и проблеми.

След като възприемем този подход, светът ще се превърне в място, където можем да погледнем човек в очите и да кажем: „Заблудих се и имам проблеми“, а той ще кимне и ще отговори: „И аз също“, и в това няма нищо лошо. Защото е абсолютно нормално, когато не винаги всичко у вас е нормално.

Послеслов

Хората рядко се държат точно така, както вие искате. Надявайте се на най-доброто, но очаквайте по-малко. И помнете, вашето щастие директно зависи от вашите мисли и гледна точка за нещата. Дори ситуацията или връзката да вървят зле, пак си е струвало, ако сте изпитали нещо ново или сте научили нещо.

econet

Marc Chernoff

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post