чт. апр. 25th, 2024

5 важни стъпки към затъпяване на населението

За да се получи покорно стадо, трябва да се отучат хората от навика да мислят и творят. Това може да стане по следния начин …

Изглежда, че много зависи от нивото на интелигентност на гражданите – икономическото развитие на страната, научно-техническия, индустриалния и културния прогрес. Цялото бъдеще на планетата се върти около интелектуално развитите хора. Но не всичко е толкова просто и сега ще анализираме защо.

Човешката глупост е ключът към силната икономика

Хората не обичат интелектуалната работа, отнема твърде много енергия, причинява твърде некомфортни усещания. Много по-лесно е да захвърлите една хубава книга и да отидете до най-близката кръчма или може би да си поръчате пица и да се включите в забавен чат.

Глупавият човек е по-лесен за управление: такъв човек няма да изрази недоволството си, ако нещо не го устройва. По-лесно е да бъде заблуждаван с фалшиви обещания, да бъде тъпкан с „авторитетния“ мнения на фалшиви информатори.

А образованият човек – това е най-лошият купувач и пряка заплаха за икономиката. Съзнателният гражданин не се нуждае от луксозни автомобили или скъпи смартфони, за да поддържа егото си, мисленето му е твърде самодостатъчно, за да се стреми да влезе в някои тенденции.

Такъв ще се занимава със саморазвитие, вместо да ходи в нощен клуб, ще купува зеленчуци и плодове вместо безброй чипсове и кока-кола, ще инвестира в здравето си, а не в напомпване на дупета, цици и мигли.

Оказва се, че колкото по-високо е интелектуалното ниво на човек, толкова по-малко зависи от модата, социалните стереотипи и потребителското мислене, той вече не носи ползи за икономиката, по-трудно е да се печелят пари от него. Какъв изводът? За да получите покорно стадо, трябва да отучите хората от навика да мислят и творят. И най-лесният начин да направите това е по следния начин.

5 стъпки към затъпяване на населението

1. Насаждане на стереотипи и шаблонно мислене

В никакъв случай на човек не трябва да му се позволява да мисли със собствената си глава, това е вредно! По-добре е постоянно да се разпространяват в средствата за масово осведомяване „авторитетните“ и „неподлежащи на критика“ мнения на политици, телевизионни водещи, изявени художници и музиканти, с които обикновеният човек трябва да се отъждествява. Той е никой, никой не се интересува от неговото мнение. Изтъкнати професори и дипломирани учени вече са решили всичко вместо него.

2. Предоставяне на огромна развлекателна индустрия

За да нямат време хората за саморазвитие, е необходимо да им се осигури огромен набор от забавления по време на ваканциите: клубове, кина, кафенета, търговски и паркови комплекси, интернет сайтове и, разбира се, алкохол.

Човек не трябва да има време за себе си, трябва да го направите максимално зает! Стотици забавни телевизионни предавания, телевизионни сериали, компютърни игрички ще му помогнат да се „отпусне“ след натоварен ден. Еротика, тъп хумор и неадекватност ще се леят от всички екрани. Това ще дезориентира вниманието на човека, ще притъпи чувството му за самосъхранение и ще го направи марионетка в ръцете на големите корпорации.

3. Тъп хумор, заиграване на сексуалните инстинкти

Как да облекчим дневния стрес? Напълнете работния си плот със забавни картинки, мемове, видеоклипове с котки и порно. Нека нашата „пионка“ получи добри емоции, да чете или гледа неприличен хумор и вулгарни комедии, чието разбиране не изисква умствени усилия. И така неусетно деградира, обрасъл с мазнини.

4. Подхранване на чувство за значимост, уникалност на всеки

Няма по-добър консуматор от човек, който иска да се утвърди, за да подчертае своето различие на фона на мнозинството. Такива хора са водени от желанието да нахранят своя Аз – да станат собственици на най-статусния автомобил, най-ексклузивното облекло, най-модерната джаджа и други боклуци.

Той е уникален и значим, той взима най-доброто от живота и хвърля прах в очите на обществото. Пазаруването помага за облекчаване на стреса, олицетворява смисъла на неговото съществуване и житейски постижения. Поне е хубаво да се мисли за това.

5. Популяризиране на черно-бялото мислене

Има само бяло и черно, добро и лошо, истина и лъжа – не се дава друго, няма полутонове и нюанси. Подобна категоричност поражда нетърпимост към несъгласието, нежелание да се разшири обхватът на мисленето, тясно възприятие, липса на променливост по важни въпроси. Вече няма нужда да оценявате събитието от различни ъгли, всичко е решено предварително от някой отгоре!

До какво води култивирането на глупост?

С помощта на средствата за масова информация се насърчава развитието на такива качества сред съгражданите, които спомагат за израстването на идеални потребители.

Хората се провокират да се ръководят от животинските си желания, инстинктите им се манипулират. Насърчава се егоцентризмът, въвежда се желанието за съобразяване с наложените идеали за красота и привлекателност, подсъзнателна агресивност, алчност, нарцисизъм и увереност в собствената изключителност.

Идеалният потребител трябва да се ръководи от личния егоизъм, да съответства на стереотипите и глобалните тенденции, вместо да се вслушва в себе си и да се опира на реалните си нужди. Купувайте повече, мислете по-малко, отговаряйте на нашите очаквания за вас!

Идеалната маса следва примера на красивите картинки, поставя си като приоритет „Искам“, а не „Длъжен съм“, престава да се грижи за природата и благосъстоянието на другите.

Тя е твърде заслепена от своя „Аз“, и …няма време да мисли за бъдещето си.

esotericblog

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post