сб. апр. 20th, 2024

Тибетски монаси: тази практика твори чудеса!

В древните трактати се казва, че този, който се е научил да контролира ума си, може да управлява реалността и света.

Нашият ум е прекрасен слуга, но опасен господар.

Спирането на ума дава неограничена власт над живота и съдбата.

Какво ограничава нашето съзнание?

Нашите мисли ни налагат всички известни дуалистични ограничения и са продукт на двойствеността на нашия мозък или съзнание. Има негативни мисли, има позитивни – и това е двойственост, породена от редуващата се работа на две полукълба на мозъка или два противоположни полюса на съзнанието.

Какво се случва, когато умът замлъкне?

Когато умът ни замълчи, ние преодолява,е всички дуалистични ограничения, страхове, комплекси и илюзии. Фактически всички духовни и мистични учения на света поставят основната задача и практика: да се спре вътрешният диалог. Но в повечето случаи това е много трудно, защото човек се опитва с усилия на волята да спре ума и хода на мислите си.

Изкуствените усилия тук няма да помогнат!

Невъзможно е да се спре ходът на мисълта, както показва опитът, чрез изкуствени средства, тъй като всяко усилие е функция на ума и умът не може да се спре сам. Има съвсем различен начин за това.

Техника на изпълнение:

1. Започнете да проследявате мислите си, просто ги гледайте как идват и си отиват! След като наблюдавате мислите си за 5-10 секунди, задайте си въпрос и бъдете бдителни, за да видите какво се случва веднага след това: „Откъде идва следващата ми мисъл?“ Повторете това упражнение още няколко пъти.

2. Постепенно, ако следите как мислите идват и си отиват, вниманието ще разкрие празнина (пространството на празнотата между мислите). Тази пропаст между две мисли е чисто осъзнаване – Нулева точка. Може да е неуловимо, но ще се появи. С практиката това пространство ще расте и ще става все по-дълго и по-дълго.

3. Когато започнете редовно да осъзнавате тази пауза или Нулева точка в мислите, когато разликата между две мисли стане по-дълга, тя ще започне да прави чудеса за вас, да изпълнява всички ваши желания, да отговаря на въпроси и да решава всички проблеми, които имате. Ще достигнете най-голямото мистично състояние – празнотата на мислите.

Автор: Александър Клинг

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post