сб. апр. 27th, 2024

Ал Пачино: „Нямам време да ненавиждам …“

„Защо са ми други? Не искам да бъда вагон, в който влизат и излизат. Имам нужда от един спътник … с когото да стигна до крайната гара.“

Ал Пачино блестящо се превъплъти и в безмилостен мафиот, и в честен полицай, и в глупак-обирджия, и дори в самия Дявол. Той е в състояние да развълнува зрителите до сълзи и да ги разсмее до хълцане. Изглежда, че за него няма нищо невъзможно!

Актьорът никога не е бил женен, но има три деца, родени извън брака. Той казва: „Раждането на деца е най-хубавото нещо, което ми се случи.“ Той също така продължава да работи и признава, че не чувства възрастта си: „Изобщо не мисля за възрастта. Това е просто цифра. „

Ето още няколко цитата от актьора, изводи, които той прави след дълъг и наситен живот …

„Защо са ми други? Не искам да бъда вагон, в който влизат и излизат. Имам нужда от един спътник … с когото да стигна до крайната гара.“

Този свят е удивително устроен: онези мъже, които са се оженили рано и са живели със съпругата си в продължение на много години под един покрив, отглеждали са синове и садили повече от едно дърво, изведнъж усещат липса на жизнени стимули между 40-50 години. Това е критическа възраст, когато мнозина напускат семейството си за нови усещания.

Същите мъже, при които една връзка се заменя с друга, се стремят към постоянство и стабилност. Или може би това е само мечта – най-накрая да намерят жена, която да въплъти всичко, което силният пол иска?

„Нямам нужда от красива съпруга, за пари мога да й дам всякаква външност. Не искам богата. Вече имам всичко. Нямам нужда от ласкава. Почти всички жени стават такива за моите пари, а тези, които не го правят, мога да завоювам. Имам нужда от свястна съпруга. Не мога да купя вярност и добра репутация за никакви пари на света.

Верните не се раждат, те стават такива. Те отговарят с вярност на истинската любов, на доверието, на нежността. Има само един начин да намериш предан човек: да бъдеш достоен за него.

„Гордостта и високомерието са слугите на дявола. Ако не можете да ги контролирате, те ще започват да контролират вас. „

За старостта …

„Когато вече сте над 60, виждате, че се втурвате през някакъв тунел без билет за връщане и започвате да различавате планина в далечината, която ще бъде последната ви спирка. Но докато стигна там, искам да продължа да правя това, което правя. „

И още:

„Физически вече е трудно, но в емоционален план съм добре.“

С годините много хора стават по-меки по характер, по-иронични над себе си. Е, какво друго трябва да се направи, ако времето не може да се върне назад? И както казва една френска актриса, „По-добре е да си стар, отколкото мъртъв.“

„Постъпката винаги е по-важна от думите. Човек е в състояние да крещи в продължение на два часа – и да помогне … или да шепне в продължение на две години – и да предаде. „

Добър съвет за момичета, които лесно вярват на обещанията за добър живот и се опитват да си затворят очите за недостатъците на любимия. Но животът не е приказка. Тук работи друг принцип: ако искате да живеете добре, трябва да работите за това.

„Никога не обяснявайте нищо на никого – всеки ще разбере само това, което му е от полза.“

Защо всъщност трябва да се оправдаваш пред някого за живота си? Това е вашата съдба, съвкупността от решенията, които сте взели, правилни и не много, навременни и абсолютно нелепи.

Правете изводи, работете върху грешките в главата си и продължете напред.

„Не говорете, ако това не променя тишината към по-добро“, съветват мъдрите китайски философи. Ако си отворите устата, тогава похвалете някого, направете добро дело. А всичко останало не се нуждае от дискусия.

„Нямам време да мразя онези, които ме мразят. Защото съм твърде зает с тези, които ме обичат. „

Опитен, мъдър човек знае как да подреди приоритетите. Защо да губите време, енергия, сили и мисли за тези, които не са достойни за тях? Колкото по-малко гняв имате, толкова по-малко другите могат да ви манипулират.

econet

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post