пт. апр. 26th, 2024

След смъртта си Далай Лама може да се прероди в тялото на жена

14 -ият Далай Лама може да се прероди „в свободен свят“ и „в тялото на жена“, ако ситуацията не се промени в Тибет, заяви неговият почетен представител в Русия, страните от ОНД и Монголия, върховният лама на Калмикия Тело Тулку Ринпоче.

„Ако ситуацията в Тибет остане непроменена, Негово Светейшество, според собственото му изявление, ще се прероди в свободен свят и най -вероятно в тялото на жена“, каза той пред РИА Новости, коментирайки публикация в Guardian, която засяга теми от политическата интрига около следващото раждане на Далай Лама.

Най -известният будистки лидер навърши 86 години през юли. Той заяви, че очаква да доживее до 110-113 години. Ринпоче подчерта, че Далай Лама е казал още през 2011 г., че прераждането му не трябва да се използва за никакви политически цели.

Според представителя на будисткия лидер, Далай Лама ще вземе решение за следващото прераждане, когато навърши 90 години. В същото време той съобщи, че ако той почина като бежанец, ще се роди отново извън Тибет. Както обяснява Ринпоче, Далай Лама ще направи това, ако ситуацията в Тибет не се промени.

Будисткият лидер също така допуска, че институцията на Далай Ламите може да бъде премахната.

„Негово Светейшество многократно повтаряше, че ако тибетците искат да запазят институцията на Далай Лама (и не само тибетци, но и будистки жители на Хималайския регион, както и Монголия и будистките региони на Русия), той ще се прероди отново в нашия свят“, обобщи Ринпоче …

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post