ср. апр. 24th, 2024

Черните дупки всъщност са други Вселени


Черните дупки са едни от най -странните и мистериозни обекти във Вселената. Много учени смятат, че черна дупка е област от космоса, където гравитационното поле е толкова мощно, че нито материя, нито светлина могат да избягат от него. Материалните предмети, попадащи в черна дупка, се разпадат.

Учените Хорхе Пулин от университета в Луизиана и Родолфо Гамбино от Университета на Република Уругвай имат нова хипотеза, според която черните дупки изобщо не унищожават материалните обекти, а са преход към други Вселени.

Според резултатите от изследването, материята не изчезва в средата на дупката, а продължава по пътя си към другия край и към друга Вселена. Веществото, поглъщано от черни дупки, се превръща в градивен елемент за галактики, звезди и планети в друга Вселена.

Обяснявайки своята теория, изследователите дават за пример руската матрьошка, която демонстрира структурата на взаимодействието на Вселените. Така например нашата вселена е в черна дупка и самата тя е част от по -голяма Вселена. Всички черни дупки, открити в нашата Вселена, могат да бъдат вход към други по -малко масивни вселени.

Ако вземем предвид най -новите данни за космоса, тогава в рамките на 100 милиарда галактики има 100 милиарда вселени и същия брой галактики има във всяка Вселена. И така до безкрай.

Физикът -теоретик от университета в Аризона Деймиън Исън и преди е изказвал подобни предположения. Той счита, че тази хипотеза решава проблема за пространствено-времевата особеност, когато черна дупка действа като преход към друга вътрешна Вселена.

Ако приемем, че нашата Вселена е възникнала от черна дупка, тогава така нареченият Голям взрив може просто да бъде продължение на черна дупка в друга Вселена.

В тази връзка възниква интересен въпрос: допуска ли новата хипотеза на изследователите възможността за пътуване между Вселени, като се има предвид, че черните дупки безпощадно разкъсват цялата материя, която се доближава до нея?

По -рано тайвански учени от Националния университет „Цинху“ предположиха, че технологично напредналите извънземни цивилизации могат да създадат структура, наречена сфера на Дайсън, около масивна черна дупка.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post