пт. апр. 26th, 2024

Вече сте на ръба на отчаянието? Тогава кажете тези 4 думи!

Както можете да се досетите,  животът не е само слънце и усмивки. Има трудности по пътя и понякога ще се чувствате зле. Но без това няма да можете да оцените добрите моменти, така че не се отчайвайте, ако животът напоследък ви подлага на изпитания.

Вместо това, когато нещата не вървят по начина, по който сте искали, просто се учете и се развивайте. Можете също така да пренастроите ума си, за да предотвратите той да бъде превзет от негативни мисли.

Как да направим Това?

Психиатърът Виктор Франкъл говори за „воля към смисъла“. Той съветва всеки да пита живота какво очаква от него, а не обратното – да очаква нещо от него.

Докато бил в нацистки концентрационен лагер, той лично се убедил в способността на хората да намират смисъл навсякъде, дори и в най -ужасните страдания. Франкъл използва този опит, за да създаде свой собствен метод на лечение – логотерапия.

Същността му е следната: опитвате се да намерите и разберете смисъла на всеки момент от живота си, независимо дали е негативен, неутрален или положителен.

Това са сакрални 4 думи, за които да помислите следващия път, когато се окажете близо до отчаяние или се чувствате опустошени отвътре.

Аз Виждам Смисъл В …

След като изречете тази фраза, опитайте се да я завършите с това, което виждате като смисъл във вашата конкретна ситуация. Колкото и лоши да са нещата, винаги можете да намерите капка позитивизъм, скрита в един миг. Всичко, което е необходимо, е да го намерим.

Повярвайте, тези 4 думи могат да ви помогнат да преминете през тъмните времена и да разберете по -добре плановете на Вселената. Трябва да се запитате: какво очаква животът от мен точно в този момент, когато съм изправен пред всички тези неща?

Да, понякога животът очаква от нас да бъдем тъжни, да съжаляваме за загуба или да бъдем в отчаяние. Но след като осъзнаете, че страданието ви има някакъв смисъл, ще стане много по -лесно да го преодолеете.

Намирането на смисъл често е първата стъпка към изцеление. То ни разкрива начини да се справим със случващото се. Да, не могат да облекчат болката, тези 4 думи, но не това е тяхната цел. Смисълът ни дава облекчение и покой, колкото и краткотрайни да са те.

esotericblog

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post