сб. апр. 20th, 2024

На какви хора не трябва да се помага, дори ако много ви се иска

Съвет от парапсихолога Сергей Лазарев

„На хората, които са алчни, завистливи, агресивни, жестоки, не трябва да се помага…“

Ако наистина искате, можете да помагате на хората. Дори по -късно да ви счетат за не особено добър човек, поне вие ​​сами ще носите отговорност за избора си. В края на краищата от ранна възраст ни учат, че да се помага е добро дело, но често се оказва вредно за нас.

Защо се случва така?

Защото не разбираме добре хората и как правилно да им помогнем. Не винаги това, за което човек иска помощ, ще им бъде от полза. А ние дори не се замисляме за това.

Случай от практиката: едно момиче страдаше от несправедливото отношение на майка си към себе си и наистина искаше да си тръгне от нея, но нямаше достатъчно пари за това. И така тя срещна млад мъж, който, след като научи за нейния проблем, се зае да спаси младата красавица от „дракона“. Спаси я . С майка си тя ограничи общуването си до минимум, но бе много разстроена от това – майка и все пак.

Но след това се появиха редица проблеми в живота и, като често се караше с младия мъж. И тя се обърна към майка си от отчаяние и тя любезно й помогна. След това те постепенно започнаха да установяват нормални отношения и тя се раздели с младия мъж и започна да вярва, че именно заради него отношенията й с майка й били лоши.

Какъв извод може да се направи тук? Има ситуации и уроци в живота, през които човек трябва да премине сам и е по -добре да не задълбава в това. Да, душата се бори и сърцето бие трескаво, гледайки как някой се измъчва, но е по -добре да помислите още веднъж и да претеглите всичко, преди да се втурнете на помощ.

Известният писател, парапсихолог и философ Сергей Николаевич Лазарев обяснява на кои хора е по -добре да не се помага:

„Не трябва да помагате на хора, които са алчни, завистливи, агресивни, жестоки. За да се спаси това, което се нарича душа, живот, може да се осигури минимална помощ в критична ситуация. Но редовната помощ на такива хора ще предизвика експлозия от неблагодарност от тяхна страна. Те ще ви отмъстят и ще постъпят правилно, защото вие, укрепвайки физическото и духовното им благосъстояние, убивате душата им. „

Ето защо, ако някой е отговорил на вашата помощ с неблагодарност, не бързайте да се отречете от всички хора. Просто знайте, че именно този човек трябва сам да се справи с проблема, за свое добро. Така че за всички да е добре.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post