чт. апр. 25th, 2024

Всеки човек е заобиколен от мистериозно енергийно поле

Биохимикът Джон Норман от Университета в Мериленд и колегите му са уверени, че са открили доказателства за съществуването на биоенергийно поле около хората.

Духовните общности говорят за съществуването на това мистериозно поле в продължение на хиляди години, но учени, включително Джон Норман, д -р Хансен,  Уилям ван ден Берг от университета в Пенсилвания и Уилям ван дер Слейс от колежа Гетисбърг, експериментално се опита да го потвърди или отрече съществуването му.

Резултатите от съответното проучване бяха представени в научното списание Journal of Scientific Exploration.

Д -р Хансен се опитал да разбере дали съществува енергийно поле, дали то може да има видим ефект върху материята. Ученият използвал обикновено махало, което било монтирано на триножник над главите на субектите. Махалото винаги започвало да се движи, когато е над човек.

„Експериментите показват, че махалото открива и измерва значителни сили, които драматично променят движението на махалото, когато субектът е под него“, се казва в изследването.

Изследователите смятат, че движението на махалото е причинено от вид силово поле, генерирано от участника в експеримента. Според учените те не разбират каква сила би могла да бъде обяснена и описана в рамките на съвременните научни знания.

„Това е несъвместимо с физиката на обикновен хармоничен генератор, като торсионно махало, което трябва да се върне към прости хармонични трептения веднага след прекратяване на външните смущения“, се казва в изследването.

Всички хора имали почти същото влияние върху махалото. Интересното е, че дори когато субектът напусне стаята, махалото продължи да се движи почти час.

Целият експеримент е записан на видеокамера, свързана с компютър, която открива и измерва най -малкото движение на махалото и запазва тази информация за по -късен анализ.

На конференция през май Хансен съобщи, че са експериментирали с хора с различно отношение към духовните практики. Например, сред хората, които медитират от години, махалото се държало различно в нормално състояние и когато човекът бил в медитация. Ученият стигнал до заключението, че психичното състояние на индивида е в състояние да повлияе на поведението на махалото.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post