сб. апр. 27th, 2024

Средства за контрол над разума – 5 признака, че вас ви управляват незабележимо

Това обаче може да бъде елиминирано

Ако мислите, че контролът над разума е термин, който се обсъжда само от луди конспиролози и се среща в стари шпионски филми, значи грешите.

Проблемът с контрола над разума е толкова актуален днес, колкото и през 50 -те години на миналия век. Тогава контролът над разума се нарича „промиване на мозъци“ и се използва срещу американски войници в китайските лагери за военнопленници по време на Корейската война.

Какво точно е контрол над разума и какви стъпки можем да предприемем, за да предотвратим използването му срещу нас?

Контролът над разума е концепция, според която мислите и действията на субекта могат да бъдат контролирани от външна сила чрез психологически или физически средства. Много често волята на субекта се нарушава, за да се получи пълен контрол над неговия разум.

Ако смятате, че всичко това е измислено и недостоверно, трябва да ви напомним, че контролът над разума се използва активно в ежедневието ни, от рекламата на продукти до политическите пристрастия в медиите.

Ето пет признака, че такъв контрол се използва срещу вас:

1. Изолация

Ако забележите, че приятелите и семейството ви постепенно се отдръпват от вас, тогава най -вероятно някой се опитва да контролира разума ви. Вашите близки несъмнено ще ви кажат, че нещо не е наред с новия ви приятел/приятелка, които се опитват да ви скарат с всички, но под тяхно влияние няма да чувате думите им. За да сломят духа ви, трябва да ви направят самотни и уязвими.

2. Капризно поведение

Влошава ли се настроението на вашият партньор, ако не получи това, което иска? Приспособявате ли се към него, за да избегнете спор? Това е началото на контрола над разума: променяте действията си, за да угодите на другия човек.

3. Метакомуникация

Това е техника, която се заключава в това, че човек прави тънки намеци и сигнали, използвайки невербални сигнали. Например, ако съпругът попита съпругата си дали всичко е наред с нея, а тя отговаря „Да, всичко е наред“, но в същото време въздиша и свива рамене, това ясно показва, че тя се тревожи за нещо, въпреки че словесният отговор е да … Някои хора използват метакомуникацията, за да насаждат подсъзнателни мисли.

4. Невро-лингвистично програмиране

Невро-лингвистичното програмиране (НЛП) е метод за въвеждане на определени мисли в подсъзнанието на човека, с помощта на езика, а субектът не осъзнава какво правите.

НЛП взема предвид индивидуалните характеристики на дадено лице и използва езика, за да наложи нещо. Например, ако човек е визуално ориентиран, тогава той ще комуникира с него, използвайки визуални сигнали като „Разбирате ли какво имам предвид?“ За човек, свикнал със слухови сигнали, ще се използват фрази като „Чувам те отлично“.

5. Безкомпромисни правила

Вашият партньор установява ли необосновани правила относно начина ви на живот? Ако сте изправени пред невъзможни срокове, строго регламентирано време за хранене и душ, липса на достъп до пари или общуване с приятели, тогава разумът ви се контролира. Те искат да спрете да вземате самостоятелни решения и да следвате техните строги правила за поведение.

Как да предотвратите използването на контрол над разума

Ако сте сте се сблъскали с примерите по -горе, значи е време да се отървете от контрола.

Поддържайте близки и топли отношения с приятели и семейство. Не позволявайте на новия си партньор или приятел да ви попречи да общувате със стари приятели или членове на семейството. Ако той продължи да прави това, ще бъде по -добре, ако се разделите.

Не се примирявайте с капризното поведение. Отнасяйте се с презрението, което заслужава. Обяснете на този човек, че няма да търпите неговите незрели изцепки.

Обърнете внимание на невербалните сигнали, които не съответстват на това, което човекът казва. Подлагайте ги на съмнение, ако отговорите на човека не съвпадат с езика на тялото или действията му.

Техниките на НЛП са най -трудно забележими, защото обикновено се използват от професионалисти. Ясен знак е първоначалното чувство, че сте намерили „вашия мъж“, който ви подхожда идеално. Внимателно следете онези, които повтарят жестове и думи след вас, както и използват неясни фрази, които нямат смисъл.

За строгите правила потърсете съвет от близки приятели и членове на семейството в тези ситуации, може би се намирате в тези обстоятелства защото имате проблеми със самочувствието.

Разкажете на приятелите или семейството си за всичко; незабавната им реакция към случващото се трябва да е достатъчна, за да ви помогне да излезете от този ужасен капан.

econet

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post