чт. апр. 25th, 2024

Инженери на Samsung ще копират човешки мозък и ще прехвърлят данните на компютър

В статия, публикувана в списание Nature Electronics, се говори за концепцията за създаване на електронен мозък.

Инженери планират да копират невронните връзки на човешки мозък с помощта на електроди и да прехвърлят тези данни на компютър.

Един от авторите на разработката, професорът от Харвардския университет Дон Хий Хам, обяснява, че заедно с колега е разработил масив от наноелектроди, с които те ще се опитат да създадат карта на невронните връзки. Схемата на взаимовръзките на невроните е в състояние да покаже местата на свързване на нервните клетки и силата на такива връзки.

При успешни експерименти за „копиране“ на мозъци ще е необходимо да се прехвърли масивът от данни на нервните клетки към устройство за съхранение. Учените обясняват, че както твърди носители, така и обикновени флаш карти могат да действат така.

Важно е да се разработи техника за точно прехвърляне на картата на невронните мрежи. Разработката се извършва от специалисти от Samsung Electronics и учени от Харвардския институт. Учените планират да създадат специален чип на базата на копирания мозък. Иновацията ще помогне да се достигнат безпрецедентни висоти в сферата на изкуствения интелект.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post