пт. апр. 26th, 2024

Преди смъртта си хората сънуват сънища, които ги подготвят за Вечността

Оказва се, че често сънищата на умиращите са вид психотерапия, която има за цел да ги подготви за неизбежното

Служители на хосписи в Ню Йорк разказаха за интересно наблюдение: безнадеждно болни, които преживяват последните си дни, имат много сходни сънища.

Няколко месеца преди смъртта си пациентите виждат в сънищата си различни видове транспорт (автомобили, влакове, самолети и др.). И те сядат в тях и тръгват някъде. Често в този момент наблизо до тях са вече починали роднини или други близки хора. Те насърчават пациента и го призовават да не се тревожи. Често преди такова пътуване хората насън се сбогуват със семейството си.

Колкото по -далеч, толкова по -реалистични и детайлни стават такива нощни сънища. Те не ги забравят, пазят ги добре в паметта си оставят приятен „послевкус“.

Що се отнася до децата, техните предсмъртни сънища са по-фантастични. Героите могат да бъдат непознати хора, несъществуващи животни или същества от други светове, които изобщо не приличат на хора. Но такива сънища също носят усещане за спокойствие.

Психолозите казват, че умиращите хора нямат прости сънища: те са вид психотерапия, целяща да подготви човек за неизбежното. Тези сънища помагат на психиката да се примири с това, което предстои и да преодолее страховете си.

Също така лекарите са забелязали, че тези, които знаят за безнадеждността на състоянието си, преживяват последните си дни много по -спокойни. Нещо повече – те успяват да живеят по -дълго от тези, от които истината е била скрита и които не са знаели нищо за фаталната диагноза.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post