пт. апр. 19th, 2024

Четири действия, които зареждат с огромна сила думите ви

Можете да живеете така, че каквото и да кажете, да има силата да променя реалността

Представете си, че всичките ви желания се сбъдват. И не само на Нова година – а винаги. Например, пожелаете на някого възстановяване – и човекът се възстанови. Или сте благословили някого на пътя – и хората безопасно са стигнали до правилното място. Страхотно?

Словото е творческа сила и освен това е един от основните инструменти за създаване на реалност. Но за да бъде Словото ефективно, трябва да поемете отговорност за всичко, което казвате. И ли поне спазвайте следните 4 правила:

Винаги казвайте истината

Това е първият неизменен закон на речта, който несъмнено изисква безстрашие. Защото ще трябва да се изправите пред реалността, която сте се опитвали по всякакъв начин да избегнете, избирайки лъжа.

Помните ли думите: „Следвайте старото мъдро правило – да се отнасяте към подобно с подобно”? Противоотровата срещу страха от казване на истината може да бъде страхът да живеете живота си безсмислено. Изберете си.

Следвайте думите си

Ако искате Вселената да почита вашето Слово, научете се сами да го уважавате. Всеки път, когато кажете, че ще направите нещо и не го правите (колкото и незначително да ви се струва това действие), губите частица самоуважение, а думите ви губят своята енергия.

Бъдете внимателни към обещанията си, към всичко, което отговаряте на другите хора. Не казвайте това, което искат да чуят. Не се поддавайте на провокации. Внимавайте за речта. Знайте, че ако сте казали, че ще дойдете, основната ви задача е да дойдете.

Пазете тишина

Опитвали ли сте някога да дадете обет за мълчание поне за един ден? За забавление направете този експеримент. Или поне се научете да не отговаряте, когато не ви питат. И ако питат, тогава отговаряйте само на поставения въпрос. Колкото повече думи кажете, толкова по-малко сила има във всяка от тях. Научете се да говорите от състоянието на вътрешна тишина. И за да се постигне това състояние, е необходимо да се практикува медитация и пранаяма.

Говорете от центъра на пъпа

Чували ли сте израза „той има трениран глас“? Знаете ли къде точно се „намира“ гласът? Къде е неговата опора? На диафрагмата. По-точно в центъра на пъпа. Гласът трябва да идва от корема и да преминава през сърцето – само тогава той ще има истинска сила.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post