ср. апр. 24th, 2024

Джо Витале: Намерете това, за което сте благодарни

Съветвам всички хора да намерят нещо, за което са благодарни

Когато за първи път ми предложиха този вид идея за благодарност, нямах практически нищо. Бях писател без пари; Имах повече кредитори, отколкото приятели; Едва се задържах на повърхността, камо ли да се катеря.

Така един ден започнах да записвам някои идеи за тази концепция за благодарност, докато се опитвах да направя списък с неща, за които бих бил благодарен на света.

Помислих за това известно време, като гледах стената, после насочих поглед към прозореца… нищо. През цялото това време въртях моливa в ръцете си. Загледах се в жълтото тяло на молива с името на производителя отстрани – и тогава ми просветна! Благодарeн съм за този молив! Знам, че това може да звучи глупаво, но се фокусирах върху идеята, че този молив ми дава способността да записвам мислите си на хартия. Имах и гума, в случай че искам да изтрия някоя от тези мисли и да ги заменя с нещо по-добро. Това е доста малко – но все пак нещо.

Трябва да намерите нещо в живота си, за което да сте благодарни. Може това е вашият домашен любимец, или ваш приятел … Винаги има нещо. Най-голямата пречка пред благодарността е енергията на нашия безкраен стар вътрешен диалог. Забравяме, че миналите преживявания – положителни и отрицателни – ни направиха това, което сме сега, и можем да изберем да ги възприемаме като положителни и да се възползваме от тях.

Ето едно от любимите ми утвърждения:
„Днес е най-добрият ден, защото краката ми са стъпили на земята, а аз съм жив и здрав.“

Колкото повече изучавах благодарността и как тя може да повлияе на бъдещето ми, толкова повече ме изумяваше. Открих, че благодарността е във всички нас и това е избор, който не зависи от обстоятелствата. И че всеки може да я развие в себе си. Дори и да сте имали трудни моменти в миналото, вие можете да станете благодарен човек.

🍀 Джо Витале „Нито ден без чудеса!“

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post