вт. апр. 23rd, 2024

Законът за ограничената помощ

Който е важно да се спазва и ако бъде нарушен, помощта ще донесе проблеми. Или минимум -проблеми…

Помощта е важна, но трябва да се дава правилно…

Лимитът за помощ – това е колко можете да давате. И колко му трябва на другия човек. Не колко може да приеме – може да приема безкрайно. А колко му трябва, за да разреши ситуацията, за да може да преодолее препятствието и самостоятелно да извлича ресурси.

Така бедната съседка на една жена винаги искала пари за храна. Като – умирам от глад и няма с какво да храня децата си, моля, дайте ми пари за храна! И тя не ги връщала, разбира се.

А този път жената нямала пари. Изобщо. Тя не можела да си намери работа и всичките си спестявания хвърлила за лекарства. Затова предложила да и даде храна; тя имала продукти, купила ги, когато била уволнена от работа.

Макаронени изделия, зърнени храни, слънчогледово олио и няколко месни консерви. Затова тя предложила да ги сподели. „Чакай, сега ще ти донеса хранителни продукти!“ – казала тя. А другата страшно се ядосала и й се скарала. И си тръгнала, поглеждайки гневно назад. А жената научила добър урок. Между другото, тя скоро си намерила работа.

Можете да дарите максимум два литра кръв. Ако дадете четири, ще умрете.

И можете да дарите само своята кръв. Не чужда. Това е, когато помагате за сметка на други хора. Принудени към добро със сила.

Ако лимитът за помощта е изчерпан, вие ще трябва да молите за помощ. Някак си задлъжнявате, вземате заеми за други хора. И няма да ви дадат повече, докато не изплатите.

Но вие не взехте нищо, а Помогнахте на другите!

Но те достигнаха лимита и затънаха в дългове. Защото или са уволнявали други хора, учили са ги да живеят с подаяния, или са дали това, което трябва да дадат на близките си – пари и време, или са давали твърде много и са отслабнали. Сега трябва да възстановите състоянието си.

Жертвения подвиг в името на другите е именно подвиг. И в обикновения човешки живот е необходимо да се спазва „законът за лимит на помощта“. И да помагате съзнателно, правилно, за да имате тази възможност и в бъдеще – да помагате на другите…

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post