вт. апр. 23rd, 2024

Антъни Хопкинс: Живей и се наслаждавай на живота, без да му задаваш въпроси

Истината е, че няма истина

Актьорът сър Антъни Хопкинс вече е на 84 години. Понякога той споделя мислите си за живота, за смисъла, за това как се е променил неговият мироглед. Думите му са като остриета…

Живея в постоянна щастлива изненада. Не мислех, че ще стигна до 40. И още се учудвам, че съм актьор, предлагат ми роли. Когато паметта ми започне да се разваля, ще ми паднат зъбите и ще се разпадна, тогава ще се пенсионирам. Но сега съм здрав. Може би ще доживея до сто години.

***

Цял живот съм търсил истината (смисъла на живота). И единственото, за което съжалявам, е времето, прекарано, за да разбера най-накрая… Истината е в това, че няма истина. Живейте и се наслаждавайте на живота, без да му задавате въпроси.

***

Не искайте нищо, не очаквайте нищо и приемайте всичко спокойно. Разсъждавам така: „Това, което хората казват или мислят за мен, не е моя работа. Аз съм това, което съм и правя това, което правя, просто за забавление – така работи тази игра. Прекрасна игра на живота на собствено поле.

Няма какво да спечелите и няма какво да загубите, няма какво да се доказва. Няма нужда да се обръщате навън – за какво? Защото по същество съм никой и винаги съм бил никой.” Това ми дойде преди около десет години по време на дълбока депресия, когато седях в римски хотел. Повтарях си го като заклинание. Оттогава в живота ми се случиха много невероятни неща.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post