пт. апр. 26th, 2024

Четири забрани за времето на изпитания, в което живеем

Ето какво не трябва да правите в такова трудно време като сегашното:

✅ Не трябва да се карате със своите. Да прехвърляте безпокойството, раздразнението, умората върху близките си. Това ще влоши ситуацията и ще ви лиши подкрепа. Много енергия ще бъде изразходвана за конфликти и взаимни обвинения. Враждебността на света може да бъде преодоляна, но враждебността между близките бързо ще ги унищожи. Семейството или работния екип…

✅Не трябва да общувате с мрачни песимисти и безумни оптимисти. Да слушате изказванията им. В първия случай ще загубите надежда и ще се потопите в състояние на безнадеждност. И в най-добрия случай ще започнете да се съмнявате в способностите си.

Съмнението е фатално. А безумният оптимизъм като „да, така или иначе всичко ще бъде наред! Всичко ще се разреши от само, изпращам лъчи на доброта!” – това е обезценяване на опасността и фалшива надежда. Това ви лишава от ориентири и ви пречи да действате правилно.

✅ Не бива да пиете. За кратък период на покой и добро настроение ще ви се наложи да платите скъпо. Ще се събудите в същата лоша ситуация. И няма да имате сили за борба. Всичко ще се влоши. И насън няма да получите улики и отговори; мозъкът не може да вземе решение. Дори и леко опиянение ще ви направи лесна плячка за врагове и нещастия.

✅ Голяма грешка е и да не си позволявате да почивате и да „превключвате“. Да се съсредоточавате изцяло върху ситуацията и да мислите само за нея. Това няма да помогне за решаването на проблема, напротив, може да възникне „парализа на решенията“. Ще спрете да различавате правилното от грешното. Така е и с парфюмите; ако помиришете десет мостри подред след това ще загубите обонянието си. Трябва да излезете на чист въздух. Трябва да си дадете почивка и да превключите.

Това са четирите основни забрани в опасен и труден момент. Защото е важно не само да оцелеете и да преживеете труден период. Важно е да излезете победител от него. Тези четири забрани са забраните на Завоевателя. Те не са лесни за следване, но помагат за преодоляване и справяне с всякакви беди. За да станете по-силни.

„Анна Кирянова. Философия на живота"

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post