вт. апр. 23rd, 2024

Точката, от която зависи вашето зрение!

Масажът само на една точка ще помогне за поддържане и подобряване на зрението на всяка възраст!

Става дума за точка от лицето ни, която ще помогне за поддържане и дори възстановяване на зрението. Точката се нарича Ней Цзин Мин.

Намира се до точката Цзин Мин, която се намира на пресечната точка на три меридиана: канал на пикочния мехур, тънките черва и стомашния канал. В превод от китайски Цзин означава очи, Mин означава просветление. Самият превод говори много.

Точката Ней Цзин Мин е екстрамеридиан, тоест не се намира на нито един от меридианите. В това отношение точката рядко се споменава в атласите по акупунктура. Но знанията за това се предават в Китай от уста на уста

Местоположение на точката

Точката се намира точно над точката Цзин Мин, поради което има подобно име. Тази точка се намира на костта на орбитата във вътрешния ъгъл на окото. По-точно между очната ябълка и костта на орбитата.

Намерете началната точка на веждата. Поставете палеца си върху нея и внимателно го премествайте „дълбоко“ в окото, плъзгайки се над очната кухина. При правилно напредване се опипва малък туберкул върху костите на орбитата. Това е точката!

Точката е разположена симетрично, отдясно и отляво. И те трябва да бъдат масажирани едновременно. Очите трябва да бъдат затворени.

Техника на изпълнение

Можете да масажирате с възглавничките на палците си или изпъкнали кости на огънати показалци.

Движението на натиск е навътре и нагоре.

Масажът само на една точка ще помогне за подобряване и поддържане на зрителната острота до напреднала възраст

Внимание! Мястото е много болезнено. Смята се, че ако не чувствате болка, тогава точката не е намерена. Болката по време на масаж ще се прояви в цялата очна ябълка.

Масажът се извършва до 1-2 минути. Препоръчително е да натиснете за 5-10 секунди. И за 5-10 секунди да отслабвате натиска. Цикълът се повтаря 10 пъти.

Смята се, че точковият масаж не може да бъде вреден, той е много безопасна и ефективна техника. Невъзможно е да се нарани окото, тъй като няма да действате върху самото око, а върху костта на орбитата.

Резултат от точковия масаж

Постига се подобряване на зрителната острота, подуването и зачервяването ще изчезнат. Идеален за тези, които страдат от сухота в очите, тъй като предизвиква естествено почистващо сълзене. Точковият масаж е много полезен при работа на компютър, умора на очите, замъгляване.

Използвайте хиляди години опит в полза на вашето здраве!
Бъдете здрави!

И ВИНАГИ преди подобни упражнения се консултирайте с лекар!

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post