Невероятните ползи от ваните със сода

Знаете ли, че потапянето на тялото в алкална среда задейства принципа на осмозата?

И от тялото, в буквалния смисъл на думата, продуктите на гниене от клетките се всмукват в околната вода!

Ползи от ваната със сода:

Позволява ви бързо да се отървете от вътрешните (висцерални) мазнини.

Това се дължи на общата детоксикация на организма, плюс това се нормализира метаболизмът. Много е трудно да се отървете от вътрешните мазнини като цяло. Ваната със сода ще помогне за ускоряване на процеса.

Перфектно почиства порите и в резултат на това подобрява качеството на кожата.

Бързо облекчава сърбежа по кожата.

Ускорява възстановяването на кожата след слънчево изгаряне.
В този случай температурата на водата, разбира се, трябва да бъде възможно най-близка до телесната.

Лекува цялото тяло чрез алкализиране. Ще говорим за това по-подробно по-долу, в отделен параграф.

Помага за решаване на проблеми с различни кожни заболявания. До псориазис. Но в комбинация с лечебна програма от лекар!
Укрепва и избелва ноктите. Освен това омекотява кутикулата и ви позволява да поддържате ръцете си в прилична форма за по-дълго време.

Лекува краката (намалява изпотяването, предотвратява подуването, помага за по-бързото отстраняване на роговия слой). А в комбинация със сол – още повече!

Има антицелулитен ефект.

Помага за намаляване на появата на „портокалова кожа“. Но не че содата буквално изгаря мазнините. Алкалната баня нормализира метаболизма (повече за това по-долу), така че процесът на отделяне на излишната телесна мазнина се ускорява, както всички метаболитни процеси в тялото.

Нормализира метаболизма. В резултат на детоксикацията се възстановява функционалността на всяка клетка в тъканите и органите. Това пряко влияе върху скоростта на реакциите в тялото: подмладява се. И когато изчезне нещо, което забавяше работата на органите (натрупани продукти на гниене, отлагания), активността се увеличава.

Много хора, които приемат алкални вани, отбелязват основния ефект от първата процедура: усещане за невероятна лекота в тялото.
Почиства лимфната система.

Пропускливостта на лимфните капиляри е дори по-висока от тази на капилярите на кръвоносната система. Благодарение на това се ускорява отстраняването на „токсините“ от лимфния поток.

Увеличава шансовете за зачеване на дете.

Но само ако диагнозата женско безплодие е свързана с повишена киселинност на влагалището (оплождането не може да се случи в кисела среда).

Облекчава състоянието при остеохондроза и отлагане на соли.
Но банята в този случай е една от процедурите в комплекса от терапевтични мерки.

Изсветлява възрастовите петна. Това се осигурява от високо pH (8-8,5) и избелващия ефект на содата като цяло.

Повишава бариерните функции на кожата.

Алкалната среда прави мастните жлези по-активни, така че върху кожата се създава равномерен липиден филм без никакви кремове и лосиони. Собственото масло върху кожата винаги ще действа по-ефективно, отколкото приложеното външно.

Противопоказания

По-специално, това е противопоказно за всички, на които е забранено термично въздействие върху тялото. Например бременни и кърмещи жени, както и такива със сърдечно-съдови заболявания, бронхиална астма, алергии, диабет и други здравословни проблеми.

Консултирайте се с Вашия лекар!

Не се препоръчва да се правят содови бани при кожни лезии (порязвания, охлузвания) и изобщо при всякакви заболявания в остра фаза!

Текстът е само образователен и не е препоръка за лечение. Всичко, което правите е на ваша отговорност! Консултирайте се с Вашия лекар!

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!