Земята е голяма „човешка“ ферма, контролирана от невронна мрежа

Представете си огромен резерват с хора

Какви са възможностите на съвременната невронна мрежа? Научихме се да предвиждаме, анализираме и извършваме сложни изчисления с помощта на изкуствен интелект. Невронните мрежи могат да разпознават лица, да проектират сложни сгради и дори да рисуват всякакви изображения. А невронните мрежи са в състояние да управляват различни процеси. Правят го филигранно и това въпреки първичната разработка.

Нека си представим, че преди милиони години извънземните случайно са открили Земята, където са живели не най-интелигентните видове. Имайки уникални технологии в ръцете си, извънземните само леко ускоряват еволюционните процеси.

В резултат на това се появява разумен човек и тогава започва еволюцията, която ни доведе до 21 век. Съгласете се, звучи малко налудничаво, но само ако не навлизате в подробности. Например, в теорията на еволюцията няма междинен клон – преходен вид, който да стои между глупавата маймуна и човека. Всъщност ние се появяваме веднага, но тогава остава открит въпросът – откъде и как?

Теорията за „резервата“ би могла добре да обясни всички пропуски, измирането на динозаврите и други странни процеси, протичащи в различни периоди от време.

Защо сме им на извънземните?

Отговорът на въпроса ще бъде много прост – точно както човек се нуждае от природни резервати на Земята, лабораторни плъхове и други създания. Ние сме естествено любопитен вид, учим се и развиваме наука. Как можем без животни, които да наблюдаваме, изучаваме навици и други характеристики.

Сега разбирате ли какъв е залогът? Представете си, че извънземните са достигнали такова ниво на развитие, че могат да използват цели планети като резерват за изучаване на видове. Дори съвременните учени не изключват, че в бъдеще човешки колонии ще се занимават с разработването на далечни планети. Така че защо извънземен разум да не може да прави това точно сега.

Единственият проблем е, че ние и останалите живи същества на Земята действаме като опитни „плъхове“. В крайна сметка трябва да намерим отговори на всички въпроси, но засега ще изградим нови теории.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!