пт. апр. 26th, 2024

Вие Нямате право нищо да осъждате и да променяте на този свят

By energetic окт. 17, 2022 #енергетика

Ако постоянно мислите за това, което НЕ харесвате, точно с него ще се сблъсквате всеки ден.

Нямате право да съдите или да променяте нещо на този свят. Всичко трябва да приемате като експонати в музей, независимо дали ви харесва или не. Музеят може да съдържа много експонати, които няма да ви харесат.

А и не ви хрумва да искате те да бъдат махнати оттам. След като сте признали правото на махалото да съществува, вие имате право да го напуснете, да не се поддавате на неговото влияние. Но най-важното е да не се борите с него, да не го осъждате, да не се ядосвате, да не изпускате нервите си, защото всичко това ще означава вашето участие в неговата игра. Напротив, човек трябва спокойно да го приеме за даденост, като необходимо зло и след това да се отдалечи от него. Показвайки отхвърляне под каквато и да е форма, вие давате енергия на махалото.

Преди да можете да разберете какво означава да избирате, трябва да се научите да отказвате. Хората са склонни да са неясни относно това, което искат. Но всеки знае точно какво не иска. В опит да се отърват от нежелани неща или събития, мнозина действат по такъв начин, че се оказва точно обратното.

За да откажете, трябва да приемете. Думата „приемане“ тук означава не да го допуснете в себе си, а да признаете правото на съществуване и безразлично да го подминете. Да приемете и пуснете означава да го пропуснeте през себе си и да му помахате за довиждане с химикалка. Напротив, да приемете и оставите означава да го допуснете в себе си, а след това да се привържете или да се съпротивлявате.

Ако ви притесняват мисли за това, което не ви харесва, точно това ще присъства в живота ви. Представете си, че един човек не обича ябълки. Той просто ги мрази, те го разболяват. Човек може просто да ги игнорира, но не е доволен от факта, че в света, в който живее, има такава мръсотия като ябълките. Те го дразнят всеки път, когато му хванат погледа, а той активно изразява отвращението си. Това е на материално ниво.

Но на енергийно ниво е аналогично на това как човек лакомо се нахвърля върху ябълките, тъпче си устата, дъвче и пищи, че ги мрази, пълни си джобовете, дави се и пак се оплаква колко му е омръзнало. На човек не му хрумва, че може просто да изхвърли ябълките от живота си, ако не ги иска.

Обичайте нещо или го мразите, няма значение. Основното е, че ако вашите мисли са фиксирани върху темата на вашите чувства, енергията на мислите е фиксирана на определена честота, така че вие ​​се оказвате пленени от махалото и се прехвърляте в съответните линии на живота, където предметът на фиксацията присъства в изобилие.

Ако не искате да имате нещо, просто не мислете за него, подминете го безразлично и то ще изчезне от живота ви.

Изхвърлянето от живота означава не избягване, а игнориране. Да избягвате означава да допускате в живота си, но активно да се опитвате да се отървете от него. Да игнорирате означава да не реагирате по никакъв начин и следователно – да нямате.

Представете си, че сте радиоприемник. Всеки ден се събуждате и слушате радиостанцията, която мразите – светът, който ви заобикаля. Така че настройте се на различна честота!

Може да ви се струва, че като поставите желязна завеса между себе си и света, ще се спасите от нежелани махала. Това не е нищо повече от илюзия. Като сте в желязна черупка, вие си казвате: „Аз съм глуха стена. Нищо не виждам, нищо не чувам, нищо не знам, на никого няма да кажа. Няма достъп до мен.“ За да се поддържа такова защитно поле, е необходимо да се изразходва енергия, и то значителна. Човек, който се опитва съзнателно да се изолира от света, е постоянно под напрежение.

Освен това енергията на защитното поле се настройва на честотата на махалото, срещу което е насочена защитата. И точно от това има нужда махалото. Не го интересува как давате енергия – със или без желание. Каква е тогава защитата от махалото? Празнота. Ако съм празен, няма какво да ме закачи. Не влизам в играта на махалото, но и не се опитвам да се предпазя от него. Просто го игнорирам. Енергията на махалото минава, без да ме докосва, и се разсейва в пространството. Играта на махалото не ме вълнува, не ме трогва. По отношение на него аз съм празен.

Основната задача на махалото е да привлече възможно най-много привърженици и да получи енергия от тях. Ако пренебрегнете махалото, то ще ви остави на мира и ще се превключи на други, защото засяга само тези, които приемат играта му, тоест започват да излъчват на неговата честота.

Най-грубият пример. Лаещо куче ви следва. Ако се обърнете, то ще лае още по-силно. Ако го вземете на сериозно и започнете да му се карате, то дълго време ще тича след вас, защото целта му е да намери с кого да се скара. Но ако сте го игнорирали, то ще превключи към друг обект.

И имайте предвид, дори няма да му хрумне да ви се обиди, че не му обръщате внимание. То е твърде заета с целта си да натрупа енергия, за да мисли за нещо друго. Ако кучето бъде заменено от свадлив човек, този модел ще работи по абсолютно същия начин.

В едно училище, в начален клас, имаше едно момче, което много обичаше да тормози всички. Отговориха му кой на думи, кой на дело и във всеки случай му хареса. Той буквално се „лепваше“ за всички и никой не знаеше как да се отърве от него.

Но удивителното е, че в класа имаше момиче, което той не докосна. Не, той не я харесваше, но и не я нараняваше. Учителят не можеше да разбере защо. Оказало се, че момичето просто не обърнало внимание на побойника. За нея той просто не съществуваше.

Другите деца винаги реагираха адекватно на неговите лудории, отговаряха на провокации, с други думи, излъчваха енергия на честотата на махалото. Така неволно децата стават привърженици на този провокатор, а той се къпе в тяхната енергия. Привържениците в случая не са почитатели. За махалото няма значение дали го обичат или не. Най-важното е, че му дават енергия.

Ако някой ви досажда, пробвайте върху него модела на разрушително махало, със сигурност ще му пасне. Ако не можете да го погасите, тогава просто не отговаряйте на провокации – игнорирайте го.

Той няма да ви изостави, докато не спрете да му давате енергията си. Можете да дадете енергия както директно, влизайки в спор с него, така и косвено, мълчаливо мразейки го.

Да спреш да даваш енергия означава изобщо да не мислиш за нея, да я изхвърлиш от главата си. Просто си кажете „Да, кучето е с него!“, и той ще напусне живота ви.

Въпреки това, често се случва простото игнориране на махалото да се провали. Например, шефът ви вика на килима. Просто отказът или защитата ще означават загуба на енергия, защото и двете са борба с махалото. В такива случаи можете да се преструвате, че влизате в играта на махалото. Основното е да сте наясно, че влизате в играта за забавление.

Представете си как едро дете замахва с чук към вас и удря с всичка сила. Нямате нищо против, не се защитавате и не нападате. В този момент просто спокойно се отдръпнете встрани и хлапето, заедно с чука, лети в празнотата. Това означава, че махалото не може да ви хване и пада.

Този принцип е в основата на айкидо. Буквално се случва следното. Нападателят се хваща за ръката, вървят заедно с него, сякаш го изпращат, след което лесно се освобождават и изпращат да лети в посоката, в която е насочена енергията му.

Цялата тайна е, че защитаващият се няма нищо против атаката. Той се съгласява с линията на нападателя, върви с него известно време и след това го пуска. Енергията на нападателя пада в празнотата, защото ако защитникът е „празен“, тогава няма какво да го закачи.

Техниката на такова нежно оттегляне е, че се съгласявате с първата атака на махалото и след това се оттегляте дипломатично или ненатрапчиво насочвате движението в посоката, от която се нуждаете. Например, развълнуван шеф иска да ви даде работа и енергично изисква тя да бъде направена точно както той иска. Знаете, че това трябва да се направи по различен начин или изобщо не е ваша отговорност.

Ако започнете да възразявате, да спорите, да се защитавате, той ще изисква подчинение в строга форма. В края на краищата той е взел решение, а вие вървите срещу него. Направете обратното. Слушайте внимателно, съгласете се с всичко, оставете първия импулс да пресъхне. И тогава спокойно започнете да обсъждате подробностите по работата с него. В момента вие сте получили енергията на шефа и излъчвате на неговата честота.

Импулсът му, без да срещне съпротива, затихва за известно време. Не му казвайте, че знаете по-добре как се върши тази работа, не отказвайте и не се карайте.

Вие просто се консултирате с шефа си как можете да свършите работата по-бързо и по-добре или може би друг изпълнител ще я свърши по-добре. Вие се люлеете заедно с махалото, но го правите съзнателно, без да участвате в играта, а сякаш гледате отстрани. Той се люлее, напълно потопен в играта.

Това е неговата игра – той взема решение, а вие се съгласявате с него и се съветвате. Ще видите, че енергията, която преди е била насочена към вас, ще си отиде – към друго решение или друг изпълнител. Така махалото ще се провали спрямо вас.

Необходимо е само да бъдете внимателни при прилагането на тази техника към отделни хора, за да не потънете в обикновена подлост.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post