Животът като игра – как да забелязваме знаците на съдбата

Мислили ли сте си някога, че животът ни прилича на компютърна игра с различни нива на трудност?

Всяко ниво има свои собствени правила, които трябва да се спазват, в противен случай поражението е неизбежно.

Не всеки може да разбере от първия път как да действа на едно или друго ниво, какви стъпки да предприеме. В резултат на това, след като не успява да стигне до края, играчът се изпраща в началния етап.

И така отново и отново, докато разбере какво е какво. Но късметът се усмихва на играча и той стига до следващото ниво, по-трудно, но и по-интересно. Ако играчът е анализирал предишния си опит, натрупал е определени умения, той ще премине следващия тест, ако не, ще се върне назад за да си доучи.

Или дори изоставяте играта, обвинявайки я в прекомерна сложност. В живота, както във всяка игра, има правила и те се наричат ​​законите на Вселената. Непознаването или игнорирането на тези закони неизбежно води до повтаряне на грешки и неприятни ситуации, а за постигане на успех изобщо не може да става дума. Нека ги опознаем.

7-те закона на Вселената:

• ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА. За всичко, което ни се случва в живота ни, сме отговорни само ние. Да осъзнаете това означава да спрете да прехвърляте отговорността за неуспехите си на някой друг или на стечение на обстоятелствата. Разбира се, не е лесно. Винаги е по-лесно да се намерят всякакви „оправдания“. Закъснявам за работа?

Автобусът дойде твърде късно! Не можете да се грижите за себе си? Така са ме възпитали родителите ми! Няколко години на същата позиция? Така ме подредиха нагли колеги! От друга страна, ако всичко в живота зависи от нас, тогава пред нас се разкриват безкрайни перспективи! Можем да вземем съдбата в свои ръце и да постигнем каквото си поискаме, като спазваме правилата на играта.

• ЗАКОНЪТ ЗА СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Всеки сам решава и избира своя път. Никой няма право да решава вместо друг човек и да прави избор вместо него. Ако някой обича да хленчи и да се оплаква от съдбата – това е негова воля. Ако някой обича да върви напред въпреки всичко, това също е неговата воля.

• ЗАКОН ЗА ОТРАЗЯВАНЕТО. Със сигурност сте чували мъдрата идея, че хората около нас са наши огледала. Те отразяват не само силните ни страни, но и слабите. Забелязали ли сте, че щом се появите у дома, всички веднага започват да говорят с повишен тон, прекъсвайки се? Може би трябва да сте малко по-малко агресивни и да водите по-спокоен разговор? Запомнете: ако не харесвате нещо в близките си, най-вероятно то съществува във вас самите.

• ЗАКОН ЗА ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНАТА ВРЪЗКА. Тук всичко е ясно. Настоящето зависи от миналото, а бъдещето зависи от настоящето.

• ЗАКОНЪТ ЗА ПОЗИТИВНОТО НАМЕРЕНИЕ. Съгласете се, всичко, което правим, е с най-добри намерения. Зад всяко наше намерение стои желанието да направим най-доброто и няма значение, че понякога се получава „както винаги“. Разбирането на това помага много в общуването. Например, ядосани сте на приятел или роднина, струва ви се, че той прави всичко, за да ви обиди. Я се опитайте да се поставите на неговото място, да разберете какви са били намеренията му. Може би ще видите ситуацията от съвсем различна гледна точка и ще спрете да се ядосвате.

• ЗАКОНЪТ ЗА ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР. Най-правилният избор е този, който е направен в подходящата ситуация.

Следователно няма нужда да го превъртате отново и отново в главата си и да мислите какво е трябвало да направите по различен начин. Вие го направихте, така че не можете да направите друго.

ЗАКОНА ЗА ЕДИНСТВОТО. Всички ние сме част от Вселената, клетките на нейния организъм. Тя, като всеки друг жив организъм, се грижи за клетките си, грижи се всички те да се чувстват удобно и никоя от тях да не се нуждае от нищо. Клетките трябва да правят същото. Не влизайте в конфликт помежду си, не си пречете, не враждувайте помежду си, не с делете всякакви облаги. Тогава вашият организъм ще работи гладко, без засечки и всички клетки ще бъдат наред. Има, разбира се, клетки вредители, които убиват тялото, но те неизбежно умират с него.

Подсказките на Вселената

Като се има предвид, че Вселената е създала правилата на играта, тя е създала и подсказките. Те помагат да се движим в правилната посока, спасяват от различни проблеми и трагедии. Такива подсказки се наричат ​​знаци на съдбата. Те ни предупреждават за опасности и всякакви клопки.

Знаците на съдбата могат да се появят в сънища, видения или инциденти, които оставят силно впечатление. Може да се даде такъв пример.

Предстои ви важна среща или интервю и сте много притеснени. И тогава една птичка каца на клон пред прозореца ви и започва да чурулика.

Това е добър знак за да сте вдъхновени и да вярвате в себе си. Обръщайки внимание на знаците на съдбата, е много по-лесно да постигнете успех, да реализирате своите планове и идеи. Определено ще се научите да ги разпознавате!

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!