пт. апр. 26th, 2024

Вселената – ваш враг или приятел?

От вашата вяра в света се определя дали ще успеете.

Алберт Айнщайн казва, че най-важното решение, което човек може да вземе, е дали Вселената е приятелска или враждебна.

Да приемем, че сте поръчали пица за вкъщи и когато отворите вратата на куриера, той ви подава банкнота от 100 долара, която е намерил на прага. Каква ще бъде първата ви реакция? Притеснявате се, че е намислил нещо – шега или някаква измама? Или се усмихвате на късмета си, взимате парите и давате щедър бакшиш на куриера?

Какво се случва, когато имате проблем? Каква е първата ви мисъл? Започвате ли да мислите за най-лошото, усещате ли тревога, която дращи в гърдите? Или реагирате спокойно, уверени, че ще намерите решение, което ще превърне проблема ви във възможност?

Фактът, че за вас животът е добър приятел или най-лош враг, е ключов въпрос, който решава съдбата ви. И не говорим само за вашия бизнес. Става въпрос за целия ви живот!

Филтри

Всеки ден вземаме безброй решения и тези решения се филтрират през уникален филтър – нашата система от вярвания. Това, в което вярвате, влияе върху всяко решение, което вземате, от това какво ядете до начина, по който карате колата си или вървите към победа.

Ако вашият филтър е в режим на самозащита, ако сте убедени, че Вселената е неприветливо място, колко пъти ще затръшнете вратата пред възможността? Колко решения ще пропуснете, потъвайки в несигурност и негативност? Гадно, нали?

Не отношение, а вяра

Да вярвате в една приятелска Вселена не е същото като да виждате чашата наполовина пълна. Това означава много повече. Считането на чашата наполовина пълна (или наполовина празна) е отношение, а не вяра. Например, човек може да изглежда като пълен оптимист, но в сърцето си да вярва, че животът му отива по дяволите.

Способността да промените възприятието си за проблем със сигурност е мощен инструмент. Но ако вярвате, че Вселената е приятелски настроена към вас, изобщо няма да видите ситуацията като проблем. Прочетете го отново. Важно е.

Не е нужно да мислите, че чашата е наполовина пълна, ако разбирате, че чашата съдържа точното количество вода. Все пак Вселената е на ваша страна, нали? Няма нужда да се притеснявате или да променяте отношението си.

Безкрайни вероятности

Непоклатимата вяра във вашия приятел Вселената е гаранция, че всички цели в списъка на живота ви ще се сбъднат. Всички-всички. Защо не? Един добър приятел иска да се наслаждавате на живота и да сте щастливи.

Безкрайните вероятности са факт. Ако твърдо вярвате, че Вселената ви подкрепя, възможностите стават вероятности. Отдавате се от все сърце, поемате рискове и си проправяте път през неуспехите, сякаш са просто спирки по магистралата на живота.

Какви са шансовете ви да успеете в бизнеса с твърдото убеждение, че Вселената е неприветливо място? Никакви, ето какво. Освен това ще бъдете изтощени от необходимостта постоянно да гълтате хапчета против тревожност и да поглеждате през рамо на всеки пет минути.

Време е да решите какъв е светът за вас – добър приятел или неприятен спътник? Ако все още не сте го разбрали, направете го бързо. Вселената (и вашият успех) ви чакат.

По материали от сайта Ideanomics

 

h1 style=“text-align: center;“>Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post