пт. апр. 26th, 2024

Плашещите предсказания на професор Стивън Хокинг

Стивън Хокинг вярваше, че хората могат да подобрят своите гени с помощта на технологии. Той се опасяваше, че свръхчовеците вероятно ще допринесат за унищожаването на нашата планета.

Хокинг беше доста красноречив, когато изразяваше мнения и предложения относно бъдещето на човечеството. Например, че хората не могат да оцелеят на планетата Земя за дълъг период от време. Ще трябва да мигрираме на друга обитаема планета, за да спасим нашия вид.

Освен това нашата планета не се намира в стабилна точка. Един ден ще изчезне заедно със Слънцето. Затова трябва да помислим как можем да спасим нашите бъдещи поколения.

Обърнете внимание на някои от изявленията на Стивън Хокинг относно бъдещето на човечеството и Земята.

На хората ще им се наложи да напуснат Земята

Стивън Хокинг твърдеше, че хората трябва да започнат да търсят нови светове, които да заселят отново. Според неговите теории човечеството в крайна сметка ще стане жертва на глобално изчезване, причинено от астероид. Той вярваше, че един ден нашата планета ще изчезне поради сблъсък с астероид. Хокинг отчита и много други възможни заплахи, като изменението на климата, изкуствения интелект, вирусите и ядрената война. Затова искаше да намерим нови планети, за да спасим човечеството.

Изкуствен интелект

Стивън Хокинг се опасяваше, че един ден машините ще превземат света. Той се опасяваше, че развитието на изкуствения интелект ще доведе до появата на нова форма на живот, която ще надмине хората. Затова той молеше хората да бъдат много внимателни с ИИ и да не му позволяват да взема решения.

Изменението на климата

Стивън Хокинг смяташе глобалното затопляне за една от основните заплахи за живота на Земята. Хокинг предупреди за т.нар. критична точка, когато глобалното затопляне ще бъде неудържимо. Той каза, че хората няма да могат да оцелеят на планетата след тази „точка“.

Пристигане на извънземни цивилизации

Стивън Хокинг вярваше, че извънземните могат да навредят на човечеството. Той вярваше, че те ще причинят унищожение на планетата Земя, унищожавайки човечеството. Някои от думите му имат смисъл, защото нямаме представа какви същества живеят в космоса или какво имат предвид. Бъдещите поколения ще трябва да се изправят пред тях, тъй като астрономите нямат търпение да се свържат с извънземни същества.

Стивън Хокинг вярваше, че ако ни посетят извънземни, резултатът ще бъде същият като когато Колумб достигна Америка, което не се оказа добре за коренните американци.

Раждане на свръхчовеци

Стивън Хокинг вярваше, че в бъдеще хората ще подобрят генетиката си чрез разработване на подходящи технологии. Той се страхуваше, че появата на свръхчовеци ще унищожи Земята.

Стивън Хокинг вярваше, че в бъдеще ще се въведат закони, забраняващи генното инженерство, използващо хора. Но някои хора няма да могат да устоят на изкушението да подобрят човешки качества като памет, устойчивост на болести и дълголетие.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

One thought on “Плашещите предсказания на професор Стивън Хокинг”
  1. Неадекватни преценки, на Неадекватен човек??? А Запада го смята за Свой „Гений“??? Какъвто Запада, такъв и „Гения“ му!??

Comments are closed.