сб. апр. 20th, 2024

Как мислите, правилно ли е написаното тук?

Никога не се намесвайте в чуждото страдание. Човек трябва да се умори от себе си и да изпие чашата с отрова, която е само за него.

Не бъдете прекалено самоуверени и не се надявайте, че можете да помогнете на някого. Можете да помогнете само на онези, които са готови да им се помогне.

Страдащият човек вижда света през болката си, което означава, че е глух и сляп. Всеки влачи житейския си опит със себе си, без да вижда, че това е мъртва тежест, която лежи на раменете му.

Ако се опитате да се намесите в страданието на някой друг, тогава това ще ви въвлече в нечия друга игра като кармична вихрушка. Човекът е заразен със страданието си – помнете това.

Вървете по своя път и не се обръщайте назад към болката на хората. Само ако вървите по собствения си Път, можете да помогнете на хората да превъзмогнат себе си.

Шунятананда

Това всъщност е избор. Има три основни религиозни концепции. Европейска. Източна. И нашата.

Европейска: Ако видите, че човек се опитва да се измъкне от ямата – ритнете го обратно, защото той нарушава закона на сътворението. Роденият в яма трябва да седи в яма.

Източна – ако видите, че човек се опитва да излезе от яма – помогнете му, защото Бог ви дава шанс да направите добро дело. Ако човек просто седи в ямата – отминете. Той е щастлив да седи там.

И нашата – извадете човека от ямата, дори да му е приятно да седи там. Защото ямата не е място за човек.

Избирайте!

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post