чт. апр. 18th, 2024

Зад мръсната чаша винаги се крие нещо друго, не по-малко мръсно и прикрито…

Изглежда, че не прави нещо нередно, но…

Разпръснати чорапи, неизмита чаша, книги на пода в тоалетната – всичко това са такива дреболии!

Чиния, взимаш я, а отзад е мазна и мръсна. Тоест, измита е отвътре, но не е измита отвън. Или чаша недопит чай стои на тесен подлакътник на стола. От нея стърчат лъжица и пакетче чай. Всичко това са глупости. Основното е любовта и разбирателството. Няма скандали, конфликти, плач и сълзи, нали?

Освен този факт, че всичко това се повтаря всеки ден. Въпреки молбите, забележките и сериозните разговори. А отстрани всичко изглежда смешно: само си помислете, какви глупости. Струва ли си да се караме? Основното е разбирането! А разбирателство има. Човекът прекрасно разбира, че това не трябва да прави. И изобщо не е трудно да не поставя чашата на подлакътника. И да измие чинията от двете страни.

Това е битова тайна агресия. Тихо издевателство. Човек изглежда не прави нищо лошо, но упорито повтаря триковете си, докато не ядоса близките. След това скандал и драма, а който прави забележки заради такива дреболии изглежда истеричен.

И сега правят обидени физиономии и уверяват, че им търсят вина. А те правят същото нещо отново, отново и отново. Писъците ще изчезнат. Няма да има повече скандали. А този, който е бил тормозен, или ще попадне в болница с инфаркт, или ще напусне връзката. Ще напусне. Дори ще се разведе. Без да обяснява нищо: безполезно е да обяснявате, всичко вече е обяснено и казано милион пъти.

Скритата агресия е нож с две остриета. Тази игра не води до добро. Това е вид „вампиризъм“, тревожен знак в една връзка.

А зад една мръсна чаша винаги се крие нещо друго, не по-малко мръсно и прикрито…

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post