пт. апр. 26th, 2024

Чувствата, които безспорно показват, че това не е вашият човек

Ако постоянно чувствате нещо от това или всичко наведнъж с партньора, това е сигурен знак, че той не е вашият човек.

Как да разбера „мой“ или „не мой“ е човека? Сякаш, ако е мой, тогава има някаква гаранция за любов до гроб и щастлив живот. Разбира се, никой няма да даде такива гаранции (освен може би Господ Бог) и е трудно да се идентифицират конкретни признаци.

Все пак има ориентир, на който да разчитате. Това са вашите чувства. По това как се чувствате до този човек можете да прецените доколко той е подходящ за вас.

Обърнете внимание, че ако изпитате нещо подобно с всички хора от противоположния пол, тогава е по-вероятно това да е някаква ваша черта и изобщо не се отнася за конкретен човек. И вторият важен момент е постоянството на тези чувства. Единични или редки случаи не се броят. Тези чувства могат да се появят както веднага след срещата (но не изчезват), така и с течение на времето.

Безпокойство. Това е сигнал, че нещо не е наред, но какво точно все още не е ясно. Сякаш чакате уловка, не сте сигурен в човека, не му вярвате. Не ви изглежда ясен и надежден. Не бързате да споделите най-съкровеното, да покажете своята слабост, уязвимост, несъвършенство. Не споделяте нещо важно за вас.

Напрежение. Чувствате се ограничени до човек, а не свободни. Полагате усилия да се контролирате, контролирайте и не си позволявайте твърде много. Това е сигнал за невъзможността да се отпуснете в негово присъствие и да бъдете себе си.

Страх. Чувствате се несигурни около него. Може би този страх е причинен от поведение към вас или други хора. Ако забележите, че човек си позволява да бъде остър срещу вас (да не говорим за агресия, обиди, унижение или физическо насилие), обича да се кара или учи на живота, не уважава, опитва се да ограничи свободата ви, тогава това на 1000% не „вашият човек“. Защото здравата и щастлива връзка с токсичен човек по дефиниция не е истинска.

Скука. Среща се във взаимоотношения, когато няма общи интереси или културните и интелектуалните нива са твърде различни. Това включва и различно чувство за хумор. Скуката показва, че интересът ви към този партньор не е споделен.

Смущение, неловкост, срам. Чувствате се така, сякаш правите нещо нередно и нещо не е наред с вас, не достигате до партньора си. Усещането е, че партньорът е голям, а вие сте много по-малък.

Раздразнение, гняв. Тези чувства могат да възникнат в различни случаи: или партньорът нарушава вашите граници, или чувствате някаква опасност от него, или не го приемате такъв, какъвто е. Всичко това не говори в полза на „вашия“ човек.

Самотата. Сигнализира, че няма контакт с човека, няма емоционална близост. Това е самота заедно. Когато е наоколо, но не ви разбира, вие не се чувствате значими и ценни за партньора.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post