сб. апр. 27th, 2024

Изтрих от живота си хората, които нямат време за мен

Реших да проведа малък експеримент и резултатът ме шокира

Изтрих от живота си хора, които нямат време за мен

Вие познавате   няколкото любящи и грижовни приятели, които винаги са до вас, независимо от всичко? Е, аз бях такъв човек. Винаги живеех според правилото, че за приятелството, както и за цветята, трябва да се грижим добре – само тогава ще цъфтят.

Хората не винаги се отнасят с теб така, както ти се отнасяш с тях.

В противен случай връзката ще изсъхне и ще умре много бързо. Така че винаги съм полагала усилия да поддържам приятелството. Винаги съм искала да бъда близо до хората, които обичам.

За съжаление не винаги получавах адекватен отговор от тези, към които проявявах загриженост. Но винаги съм си казвала – „отнасяй се с другите така, както искаш да се отнасят с теб“. Тези, които са предназначени да бъдат в живота ми, ще бъдат там. Достойните хора със сигурност ще дойдат при вашата светлина.

Всичко това продължи, докато един ден най-накрая осъзнах, че се отдавам на неподходящите хора.

Най-накрая видях истината, която беше пред очите ми през всичките тези проклети години. Разбрах, че през цялото това време съм се самозалъгвала.

Хората не винаги се отнасят с теб така, както ти се отнасяш с тях. Някои от тях остават при вас само за да се възползват от вашата доброта. Те се появяват само когато имат нужда от нещо от вас.

Затова направих малък експеримент. Спря да звъня. Спрях да посещавам. Изчезнах напълно. Просто исках да видя колко „мъртви растения“ съм поила през годините.

Жестоката реалност ме шокира. Тя разби сърцето ми, но разбрах нещо за хората, които бяха около мен през цялото това време.

След това най-накрая реших да взема нещата в свои ръце и да изтрия от живота тези хора, на които не им пукаше за мен. И трябва да кажа, че много от тях считах за истински приятели. И след всичко това изпитах истинско облекчение.

Приятелството е двупосочна улица. Не можете да очаквате да получите нещо, ако не дадете нищо в замяна. Това е закон на живота.

Ако наистина държите на човек, вие ще бъдете до него, независимо колко сте заети. Няма извинения, когато обичаш някого. Вие се грижите за някой, който ви е скъп, защото вие самите го желаете. И няма място на Земята, където бихте искали да бъдете повече от това до приятел, който има нужда от вас.

И така, реших, че ще спра да се раздавам на хора, които не са в състояние да го оценят. Заслужавам да съм заобиколена от приятели, които искрено ме уважават и обичат.

Уморих се да спасявам връзка, която, уви, беше мъртва от самото начало. Уморен съм да съм сред хора, които никога нямат време за мен. Уморих се да се преструвам през цялото време, че всичко е наред, когато очевидно не е така. Реших, че повече няма да позволявам на хората да злоупотребяват с добротата ми.

Нямам време за хора, които не искат да ме обичат така, както аз ги обичам.

Изтривам от живота си онези, които нараняват, пренебрегват, изоставят в трудни моменти, но се появяват, когато помощта ми им е необходима.

Предпочитам да имам един лоялен, грижовен приятел, който наистина ме обича, отколкото да прекарам живота си с хора, преструващи се на приятели. Качеството пред количеството – винаги и навсякъде.

Автор Stephanie Reeds

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post