пт. мар. 29th, 2024

Ватиканският екзорсист e виждал обладани да левитират, да плюят гвоздеи и да стават супер силни

През април ще излезе филмътЕкзорсистът на папата„, в който актьорът Ръсел Кроу играе католическия свещеник Габриеле Аморт, който е смятан за най-известния екзорсист в света.

Аморт често е наричан „Главен екзорсист на папата“ или „Главен екзорсист на Ватикана“ по името на мястото му на работа. Той почина през 2016 г. на 91 години.

Той се е натъквал на много случаи, когато обладаните проявявали необичайни способности. Един човек буквално левитирал във въздуха, а момченце било толкова силно, че четирима възрастни не могли да го държат.

Аморт също е член-основател на Международната асоциация на екзорсистите и имаше забележително чувство за хумор. Преди сеансите на екзорсист  той можеше да изрече такава шега:

Знаете ли защо дяволът бяга, когато ме види? Защото съм  по-уродлив от него.“

Ръсел Кроу е   по-красив от истинския Габриеле Аморта, такива са законите на Холивуд

През 1997 г. той е призован да извърши обред на екзорсизъм от млад човек. Когато Аморт влиза в стаята, той веднага „почувствал зло“. По-късно  описва този случай на Марчело Станционе в книгата „Дяволът се бои от мен: животът и работата на най-известния екзорсист в света“.

Слабо и бледо селско момче изведнъж започва да ругае на английски, след като Амор помолил Исус да му помогне. Въпреки че никога не е знаел английски, неговият роден език е италианският.

„Неговите проклятия и заплахи бяха насочени единствено към екзорсиста, а след това той започна да го плюе и се подготви да го нападне физически. Викайки и виейки, демонът се втурна напред и погледна право в него, от устата на младия мъж се стичаха лиги.“

Опитвайки се да запази хладнокръвие, Аморт извикал в отговор: „Нечист дух. Който и да си ти и всички твои спътници, които притежават този слуга на Бог, аз ти заповядвам: кажи ми името си, деня и часа на твоето проклятие.“

„Аз съм Луцифер!“ Отговорът идва веднага.

В книгата се казва, че Аморт „не е очаквал такава ужасяваща реакция“, но е решил да продължи обреда, независимо от всичко. В същото време стаята станала толкова студена, че буквално се заледила и по прозорците и стените се образуват „ледени кристали“.

„Тялото на младия мъж стана толкова напрегнато, че той се вдърви и започна да левитира. Няколко минути той висеше на височина един метър във въздуха.“

И тогава тялото се отпуснало и изтощеният млад мъж се облегнал на стола си. Но обредът още не бил приключил, а само началото. През следващите дни Аморт го посещавa още няколко пъти, четейки молитви. Един ден демонът най-накрая се предал. Младият мъж „започнал да вие както никога досега. После му станало леко и се почувствал нов“.

Габриеле Аморт се бори с дявола с разпятие, молитвеник, светена вода, осветено масло и лилав шал, който завързва около врата на обладани хора.

„По време на един екзорсизъм видях четирима силни мъже да държат 11-годишно дете. Детето лесно разхвърля тези мъже настрани. Бях там, когато момчето вдигна огромна и тежка маса. То не можеше да го направи само. Вътре в него беше силата на дявола.“

Друг запомнящ се екзорсизъм се случва, когато Аморт подкрепя колегата си екзорсист отец Негрини в усилията му да помогне на обладано 14-годишно момиче. Тя се казва Агнес Саломон и са били около 12 години (!) молитви и ритуали, за да се очисти напълно от демоните.

По време на една от сесиите Аморт директно попитал демона защо е избрал точно това момиче. „Защото е най-добрата в отделението“, последва незабавният отговор.

„Виждал съм много странни неща. Веднъж дяволът казал на една жена, че ще я накара да изплюе транзисторно радио и ето, тя започна да бълва парчета от радиото.“

При друг случай Аморт видял три пирона, изплюти от обладания, и дори ги запазил като спомен от това.

„Толкова много от тях плюят и се опитват да отгатнат точния момент, за да стигнат до вас. Екзорсист с много опит се научава да се защитава от плюене, като държи носна кърпа или салфетка до лицето си. Спомням си един, който винаги плюеше и успях да го забележа навреме, затова покрих устата си с ръка.“

Аморт е известен и с грубия си език. Например, той веднъж казва, че „практикуването на йога е сатанинско, води до зло, каkто и четенето на Хари Потър“.

При друг случай той заяви, че Хитлер и ISIS са обладани от Сатана.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post