ср. апр. 24th, 2024

Вече Нямам време за това, което Не искам!

Не искам да си губя времето с тези, които не искат да живеят! Тези, които се оплакват безкрайно, но не правят нищо! Които не разбират главното: Всички лоши неща им се случват само заради тях!

И не искам да влизам в безкрайни разговори за нищо на среща в училище, на тролейбусна спирка, на опашка за хляб или на лекар. Нямам време да спра, да кимна учтиво и да слушам, че синът ми е изкарал шестица, и че трудно се живее в тази държава, а някога е било по-добре… и какво следва?!

Животът ми е твърде кратък и нямам време да го губя за тези, които не се нуждаят от него!

Нямам време за такива разговори! А как да живея зависи само от мен.

И дори да ме смятат за груб, аз няма да спирам.

Нямам време да седя в задушен офис, да слушам омразен шеф и да свиквам с екип, с който никой никога не може да свикне. Защото определено ще има той или тя, с когото да не сме съгласни във всички възгледи, религии и качество на облеклото.

Нямам време всяка сутрин да ставам насила от леглото и да се занимавам с тази ужасна работа, която мразя с цялото си същество, но по някаква причина, която не разбирам, прекарвам целия си живот в нея.

Имам твърде малко време за да си позволя да гледам новините и да вниквам в същността на казаното, тъпчейки главата си с лъжи и негативизъм.

Не искам да си губя времето с тези, които не искат да живеят! Тези, които се оплакват безкрайно, но не правят нищо! Които не разбират главното – че всички лоши неща им се случват само заради тях!

Не искам да споделям енергията си, мислите си, времето си с тях.

Нямам време да доказвам нещо на никого! Дали това е математиката на сина, която учителят трябва да му обясни, или моето лично виждане за живота, което не се доближава с това на съседа.

Нямам време да страдам и да се тревожа за онези, които са решили и са напуснали живота ми. Далеч от очите, далеч от ума! Животът ми е твърде кратък и нямам време да го губя за тези, които не се нуждаят от него!

Нямам време да мисля какво ще кажат другите за мен. Какво значение има какво казват или мислят, ако имам само един живот!?

Не! Имам само един шанс, само един филм, който се превърта бързо напред! И искам да го изживея пълноценно!

А за това, което не искам, вече нямам време! И няма да имам!

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post