пт. апр. 19th, 2024

Ярка светкавица при слизането на Благодатния огън: какво се случи в Йерусалим?

В Израел се случи необичайно явление, което направи силно впечатление на жителите на страната. По време на традиционното слизане на Благодатния огън небето над Йерусалим беше осветено от ярка светкавица на метеор, който изригна във въздуха толкова силно, че звукът се чу в целия Израел.

Благодатният огън е свещено явление, което се случва в църквата на Божи гроб, разположена в Йерусалим. Огънят възниква на мястото, където според легендата е бил погребан и възкръснал Исус Христос. Според традицията този огън се пренася в различни страни за празнуването на Великден.

Този път обаче традиционното явление беше допълнено от неочакван природен феномен. Ярък метеор премина над Израел и избухна в атмосферата, създавайки зрелищно шоу за местните.

Метеорите са необичайни явления и рядко се виждат. Още по-изненадващо е, че прелетя над града по време на Благодатния огън. Така жителите на Израел можеха да наблюдават две удивителни явления в един ден.

Заслужава да се отбележи, че метеорите могат да имат различна яркост, но този беше необичайно ярък, така че можеше да се наблюдава дори на дневна светлина. Яркостта му беше толкова висока, че експлозията му в атмосферата се чу в цялата страна.

Така Израел получи уникален спектакъл на този ден – слизането на Благодатния огън и ярък метеор.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post