чт. апр. 18th, 2024

Как да получите това, което искате – техниката „Вълшебна градина“

Човешкият ум може да бъде оприличен на градина, която или се обработва, или се оставя да буренясва

Но тази градина, и обработена, и изоставена, трябва и ще даде плод. Ако не се засее с полезни семена, семена от безполезни плевели ще поникнат в изобилие и ще продължат да се размножават.

Написаното от Джеймс Алън в книгата „Човекът като мислител“, сравнява човешкото мисловно поле с градина и говорещо за това как действа силата на мисълта и как да привлечете това, което искате, А това, което не искате да премахнете от живота си . Аналогията с градината помага да се разбере как наистина работи човешкият мисловен процес и какво е неговото въздействие върху живота.

Представете си, че всичките ви мисли живеят в градина. Представете си, че всяка мисъл, която мислите, е семе. Как привличате нещо в живота си? Когато започнете да мислите, вие засаждате семе в градината си. След като сте помислили за нещо, вие вече сте посадили едно семе в земята и то е пуснало корени в почвата.

Ако по-късно се върнете отново към тази мисъл, тогава, така да се каже, вие „напоявате“ кълновете на тази мисъл и я оставяте да расте. Колкото по-често се обръщате към тази мисъл, толкова по-добре и по-бързо тя расте … и много скоро израства високо, високо и навлиза във вашия материален свят.

Във вашия материален свят, във вашия живот, вие започвате да виждате проявлението на вашата мисъл. Силата на мисълта е такава, че колкото по-често мислите за нещо, толкова по-силна е мисълта ви и това е същността на отговора на въпроса как да привлечете това, което искате.

Ако не сте се върнали отново към тази мисъл, тогава тя все пак ще покълне, просто ще отнеме много повече време и проявлението в живота ви ще бъде минимално и незначително. Но все пак има нещо, което може да попречи на реализацията на мисълта.

Законът за противоотровите в Градината на мислите

Законът за противоотровите действа в градината на мислите, което означава, че за всяка мисъл, за всяко семе има „противоотрова“, която може да убие семето и да му попречи да расте. Тази противоотрова е противоположната мисъл.

Какво може да служи като противоотрова? Съмнението е много мощна противоотрова. Това е, когато мечтаете за нещо, но един ден, представяйки си как вашето желание се изпълнява, вие веднага, няколко пъти, си представяте как няма да се сбъдне, като по този начин предотвратявате покълването.

Насаждате правилни или грешни мисли?

Точно както градинарят обработва градината си, поддържа я чиста от плевели и отглежда цветята и плодовете, от които се нуждае, така и човек трябва да обработва градината на ума си, да отстранява всички погрешни, безполезни, вредни мисли и да подхранва цветята и плодовете на правилните, полезни и необходими мисли като ги довежда до съвършенство.

Мислейки мисъл, която отговаря на вашите желания, вие засаждате семе, което ще поникне. Мислейки мисъл, която не е в съответствие и дори противоречи на вашите желания, вие засаждате семе по същия начин и то ще покълне по същия начин. Тоест можете да засадите градината си с цветя или можете с плевели. Ето и пример, за да разберете по-добре как да привличате това, което искате, и да спрете да привличате това, което не искате.

Пример за желание: Искам да ремонтирам апартамента

Например, мечтаете да ремонтирате апартамента си. Мръсните тапети и напуканите подове ви дразнят. Представете си, че нямате пари за ремонт или има куп други причини, поради които не можете да направите ремонт сега. Но вие наистина искате и затова сте решили да използвате мощната сила на мисълта.

Да, вечерта визуализирахте … но следобед … следобед се спънахте в стара дъска на пода и 15 минути превъртахте гневни мисли в главата си колко досаден е този под за вас и колко нещастен сте, че нямате пари за ремонт. Е, вашата противоотрова е готова. Вие обезсилихте вечерната си визуализация и погребахте кълновете на ремонта си. Надяваме се сега разбирате как става това. Плевелът не позволи на благородна култура да расте, както се случва в истинска градина. Какво трябва да се направи? Точно така, трябва да изкорените плевелите.

Вашата задача по пътя към изпълнение на желанието за ремонт, в допълнение към ежедневната визуализация, е и да предотвратите лошите мисли да нахлуят в градината ви през деня, веднага щом забележите тези мисли, веднага ги отсечете и си кажете всички положителни изявления, които вие, надяваме се, също сте подготвили предварително.

Надяваме се да ви хареса това обяснение и сравнение с градината на нашия мисловен процес. Тази алегория на много хора много помага да работят със силата на мисълта и да разберат как да привличат това, което искат.

В стремежа си да култивира градината си, човек рано или късно открива, че е станал главният градинар на душата си и кормчията на живота си. Освен това той открива закона на мисленето в себе си и разбира все по-точно как силата на мисълта и елементите на ума определят неговия характер, среда и съдба.

По материали от сайта: Езотерикблог

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post