чт. апр. 25th, 2024

Под пирамидите в Египет може да е скрита библиотеката на Атлантида!

Историите за мистериозната цивилизация на Атлантида продължават да привличат вниманието на изследователи от цял ​​свят.

Една от най-интригуващите теории е, че книгите, написани от атлантите, се съхраняват в подземие в Египет, намиращо се под пирамидите. Но колко вярно е това?

Според твърденията на медиума Едгар Кейси, който във виденията си е „посетил“ колосалните зали и тераси, скрити под тонове пясък, под пустинята има редица градове, но най-големият от тях се намира точно под пирамидите. В момента обаче учените не са успели да намерят пълноценен град.

„Атлантида е била толкова великолепна, че нейната история ни оставя с дълбоко чувство на загуба.“ – Имануел Велич

Интересното е, че Нострадамус също съобщава за библиотеката на Атлантите в четиристишията си като обиталище на знанието, но не посочва къде може да бъде намерена. Парацелз също има информация за мистериозен храм, който съдържа десетки хиляди книги на неизвестен древен език, и той посочва, че трябва да се търси под пясъчни планини или планини от пясък.

Някои изследователи сериозно смятат, че книгите от Атлантида са намерени и съхранявани във Ватикана, но това предположение не е потвърдено.

„Атлантида е била цивилизация, която е надминала всички останали цивилизации на своето време и е била унищожена от потоп.“ – Платон

През последните години учените изследват пустинята Сахара за кухини под пясъка. Те твърдят, че вече днес можем да говорим за около 1500 километра празнини под пустинята. Все още обаче не се знае дали тези кухини са създадени от човека или това е коритото на пресъхнала подземна река.

„Истината е някъде в дълбините“

Египетските власти не дават зелена светлина на международните археологически организации да започнат работа. А те самите не са в състояние да „разкопаят“ пустинята. Поради това търсенето на подземен град на по-стара цивилизация се забавя. Някои теоретици на конспирацията смятат, че египетските власти се опасяват, че човечеството ще научи истината, че Сфинксът и пирамидите не са построени от египтяните.

„Атлантида се превърна в символ на една забравена цивилизация, която притежаваше невероятна мъдрост и технологичен напредък.“ — Греъм Ханкок

Ако библиотеката на Атлантида съществува, тя трябва да бъде открита възможно най-скоро и да стане собственост на човечеството. Това ще помогне да се възстанови истинската картина на света в зората на съвременната цивилизация. Може би именно под египетските пирамиди се крие една от най-мистериозните тайни на нашата цивилизация. Времето ще покаже.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post