пт. апр. 26th, 2024

Записал ли е Леонардо да Винчи датата на края на света в „Тайната Вечеря?

Леонардо да Винчи е велик гений. Всяка негова творба е пропита с изящество и съвършена красота, което доказва една от творбите му Мона Лиза, чиято цена е 700 милиона паунда.

Но друго творение на великия гений стана публично достояние, в което да Винчи може да е зашифровал мистериозно послание до потомците. Според някои изследователи посланието крие истинската дата на началото на края – Апокалипсиса.

Всичко това е предадено от шедьовър, наречен „Тайната вечеря“, който изобразява последните няколко часа на Исус Христос, прекарани със своите апостоли. Работата по тази картина започва през 1495 г. и е завършена три години по-късно.

Правени са много опити за възстановяване на картината. Официално творението е реставрирано през 1726, 1770, 1853, 1903, 1924, 1928 и 1978 г. Повечето учени твърдят, че на практика не е останало нищо от оригинала на картината. Но те не спират да се опитват да намерят оригиналните бои на Да Винчи в множеството слоеве, както и чернови на картината.

Сабрина Сфорца Галиция, изкуствовед – историк, родом от Италия, проучва картината от 2010 г. Основното откритие за нея е една от частите на картината, а именно централния прозорец, в който е зашифрована определена загадка.

Според момичето, решавайки тази загадка, човечеството може да разбере датата на края на света.

На 21 март 4006 г. ще започне Великият потоп, който ще приключи на 1 ноември същата година, след което ще бъде отбелязана „нова ера в живота на човечеството“.

Кодът на Да Винчи, според изследователката, се крие в сложната трактовка на знаците на зодиакалния кръг, а 24 букви от латинската азбука са знаци на времето.

Посещавайки тайните архиви във Ватикана, Сабрина Галиция успява да се доближи на още една крачка до разплитането на древния пъзел. Тя успява да изучи ръкописите на художника, направени от него, докато рисува. След прочитане на произведенията на Леонардо да Винчи е направено предположение за приблизителната дата на края на света.

Но в момента Сабрина е открила много нова информация за оригиналната картина и сега пише още една книга.

По материали на ParanormalLife

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post