пн. апр. 29th, 2024

Потресаващ ментален експеримент, който шокира със силата си

Човешкият живот е кратък миг в скалата на историята, но можете да направите един вид мислен експеримент или по-скоро възстановка, която ще ви покаже кой сте и ще ви накара да почувствате силата на живота, който стои зад вас.

Представете си, че в момента всички ваши роднини имат възможност да ви видят

Вашите дядовци, прадядовци, пра-прадядовци и така нататък са застанали в една дълга редица. Баща, дядо и може би прадядо сте познавали лично. Лицата им са ви добре познати. Всяка бръчка и къдрица коса, формата на лицето и формата на очите – всичко е близко и ясно.

След това лицата ще се променят – четвъртата, петата, шестата линия. На седмия ред е човек, роден през 1700 г. и някаква година плюс минус. Живял е по време на Френската революция и Османската империя. Средната продължителност на живота тогава е била малко над 30 години, а детската смъртност е надхвърляла 50%.

Когато човек се е родил, всъщност е играл на рулетка, в която шансът да оцелее е по-малък от шанса да умреш в детството.

Но вашият прадядо е имал късмет, баща му, дядо му…

Всеки един от вашите предци е оцелял и е успял да остави наследници – затова сега четете тези редове.

От време на време всеки от вашите роднини е извършвал чудо, когато е имало глад и епидемии, нашествия и години на беззаконие, всеки път намирал сили да издържи и да предаде щафетата на живота на следващото поколение.

Някъде на 20-ия ред е вашият прадядо, който е оцелял от бубонната чума от 14-ти век. Ужасната епидемия отнема живота на 75 милиона души (повече от 60% от населението на Европа по това време), но вашите баба и дядо оцеляха и направиха възможно вашето раждане.

В 60-ия ред има човек, живял по времето на Исус Христос, а тези в 300-ия и следващите редове (много, много поколения преди това) са живели по време на късната ледникова епоха.

По това време в Централна Европа лед с дебелина повече от километър вече лежеше на ширината на съвременна Беларус, а средната годишна температура на цялата планета е малко над 7 градуса.

В студ и глад, без лекари и нормални жилища в условия на постоянни военни действия и вълни на тотално изтребление – вашите предци са оцелели!

Всеки един от тях ти е дал своите гени – те са ти дали кръвта и жизнената си енергия не в преносния, а в истинския смисъл на думата.

Този, който може…

В далечното минало, на 2500-ия ред, има нисък дядо (в онези дни хората са били по-ниски от съвременните). Това е ваш пряк роднина, оцелял след глобална катастрофа от планетарен мащаб.

Вулканът Тоба в Суматра в резултат на невероятно силно изригване изхвърля 3000 кубически километра пепел и газове в атмосферата на планетата.

В продължение на шест години Земята потъва в мрака на вулканична зима, която унищожава по-голямата част от растителността. Милиарди живи организми умират. От хората само малцина оцеляха и сред тях беше дядо ти.

Значи той излезе от линията си и се опитва да ви каже нещо, но вие не го чувате – твърде далече е. Тогава упоритият дядо предава нещо по веригата от предци от уста на уста.

Виждате как някои думи от него се движат към вас по щафетата. Когато дойде ред на дядо ви, той се обръща с лице към вас и прошепва само две думи – „не се предавай!“

„Слушай, никога не се предавай!“ – казва той.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post