пн. апр. 29th, 2024

Спрете да се самозаплашвате със собствените си мисли!

1. Спрете да се критикувате. Веднага спрете да критикувате. Критиката никога не променя никого. Откажете се да се самокритикувате. Приеми се точно такъв, какъвто си. Когато се самокритикувате, промяната ви е отрицателна. Когато одобрявате себе си, вие се променяте положително.

2. Спрете да се тормозите, да се тероризирате със собствените си мисли. Това е ужасен начин на живот. Намерете за себе си изображение, което ви харесва (за мен това е жълта роза) и незабавно превключете от мисли, които ви плашат, към приятни.

3. Бъдете щедри, мили и търпеливи. Бъдете щедри към себе си. Бъди добър към себе си. Бъдете търпеливи, докато научавате новия начин на мислене. Отнасяйте се към себе си като към истински любим човек.

4. Бъдете мили с ума си. Да мразиш себе си означава да мразиш мислите си. Не трябва да правиш това. По-добре ги смени.

5. Хвалете се. Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвалете се колкото е възможно повече. Кажете си колко добре правите всяко малко нещо.

6. Подкрепете се. Намерете начини да се поддържате. Обърнете се към приятелите си и им позволете да ви помогнат. Естествено е да поискате помощ, когато имате нужда от нея.

7. Отнасяйте се към несъвършенствата си с любов. Осъзнайте, че вие ​​сами сте ги създали, за да задоволите някои от вашите нужди. Сега търсите нови положителни начини да задоволите нуждите си. Така че внимателно се отървете от старите негативни стереотипи на поведение.

8. Грижете се за тялото си. Научете се да се храните правилно. От каква храна се нуждае тялото ви, за да поддържа оптимална енергия и жизненост? Научете физически упражнения. Кои от тях ви доставят удоволствие? Обичайте и уважавайте храма, в който живеете.

9. Работа с огледало. Гледайте се по-често в очите си. Покажете чувствата си на нарастваща любов към себе си. Гледайки се в огледалото, простете си. Поглеждайки се в огледалото, говорете с родителите си и им простете. Кажете си поне веднъж на ден: „Обичам те. Наистина те обичам“

10. Направете го веднага. Не чакайте нещата да се подобрят, да отслабнете, да си намерите нова работа или да създадете нови връзки. Започнете веднага и направете всичко, което е възможно.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post