пн. апр. 29th, 2024

Убий надеждата и стани щастлив!

Надеждата …. Струва ни, че това е едно прекрасно светло чувство. Надявай се, чакай, мечтай и някой ден това много добро, правилно нещо ще дойде.

Това всъщност е велика илюзия, самоизмама. Твърде много сме затънали в това, твърде много сме се поддали на влиянието на фалшиви идеи, религии, налагането на обществото, хората.

В главата ни има определен сценарий как трябва да бъде всичко, как трябва да се развие всичко в живота, събития, някакви правила, стереотипи; колко близки и не близки хора трябва да се държат и да действат или дори да се променят.
Всичко, всичко, всичко.

И така умът ни измисли всичко това и създаде надежда, добре, някой ден всичко това ще се случи, защото се надявам и най-накрая ще бъда щастлив.

Или иначе: „Надявах се, но изглежда, че се оказа …..“
Надеждата чака и остава в бъдещето; това е отричане и отхвърляне.

Там, където има очакване (надежда), има разочарование, негодувание, претенции и страдание, те вървят рамо до рамо.

Въпрос на време.

Убий надеждата и стани щастлив/щастлива!

Става дума за приемане на себе си, за приемане на живота и да бъдеш в момента сега и тук, за приемане на друг човек, за приемане на избора на друг човек, хора.

Всеки от нас има свой път, свои уроци, задачи, цикли и етапи на развитие. Нека всичко да бъде по предназначение, не от вас, а за вас, защото по някаква причина е необходимо и води до нещо.

Когато приемем момента и го наблюдаваме – освобождаваме контрола на ума и включваме слушане на сърцето, чувството, а напрежението изчезва, идва спокойствието.

Да живееш и да действаш според зова на сърцето е истинският смисъл на живота. Няма място за илюзия-надежда, има пълно доверие.

Спокойствие.
ПРИЕМЕТЕ ВСИЧКО И ОБИЧАЙТЕ С БЛАГОДАРНОСТ

От книгата „Пътуване навътре или Бележки на поклонника“

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post