нд. апр. 28th, 2024

Как да разберем причината за нашата болест и да я излекуваме

Човек е склонен да обвинява другите, съдбата, Бог, обстоятелствата за своите проблеми и болести, но ако разберете какъв е законът на кармата, тогава животът може да заиграе в различна светлина.

В нашето общество мнозина придават на термина „карма“ негативна конотация, приравнявайки го с думата „наказание“, но тук всичко е много по-просто.

Карма се превежда като „действие“. Законът казва, че за всяко действие има следствие. Това е всичко. Всичко, което се случва с човек, е резултат от неговите минали действия. Всеки нов акт ще бъде отразен в бъдеще.

Няма небесно наказание! Просто хората обичат да придават на всичко трагичен оттенък, а и така сме научени, религиозните и други институции ни плашат.

За да улесните управлението на хората, трябва да ги държите в страх и да им попречите да развият осъзнатост и отговорност.

Ако човек е болен или е в неприятна ситуация, само той е този, който е създал тази ситуация, болестта.

За съвременния човек е трудно да разбере това, т.к. ние не сме научени да мислим от гледна точка на причинно-следствените връзки в живота си. Научени сме да бъдем жертви, да се оплакваме от обстоятелствата и съдбата.

За да мислите по различен начин, трябва да положите големи усилия върху себе си и да извършите глобална трансформация, като се научите да поемате отговорност за всичко, което се случва в живота ви.

Повече от деветдесет процента от хората не могат да направят това, но честно трябва да се каже, че сега все повече хора започват да променят съзнанието си.

Ако има заболяване или неприятна ситуация, човек трябва да се научи да вижда причинно-следствените връзки, довели до това: какви действия са извършени, намерения, емоции, чувства са показани.

Човек сам създава болестта.

С помощта на болестта се блокират определени поведения и нежелани емоции, което може да доведе до определени травматични ситуации.

С помощта на болестта човек избягва решаването на някои въпроси и проблеми, а също така му липсва разбиране и познаване на законите на природата.

Причините за всяко заболяване и страдание могат да бъдат сведени до три основни:

1) неразбиране на целта, смисъла и целта на живота;

2) неразбиране и неспазване на законите на природата;

3) наличие в подсъзнанието и съзнанието на вредни мисли, чувства и емоции.

За да се разбере по-добре механизмът на възникване на болестта и да се приеме по-лесно, трябва да се търси скрита положителна интенция в появата на болестта.

Например една жена се разболява, защото й липсват вниманието и грижите на децата. Когато се разболее, тя го получава. Главоболието е причина да се отървете от сексуална близост, която не искате. Настинката е причина да не отидете на нелюбима работа, да учите.

Болестта може да действа като спирачка, преди да започне нежелано поведение. Например болното гърло е пречка за изразяване на забранени чувства и емоции, артритът е физическа пречка за прояви на гняв и насилие.

С помощта на болестта човек може да се въздържи от деструктивно поведение, когато не намира други пътища, когато не разбира себе си и законите на природата, няма разбиране и опит, как да направи това по-хармонично в съответствие с Духа си и Душата.

Причините за болестите се коренят в миналото. Това също е резултат от интензивни травматични преживявания.

Човек може да си създаде болест със силата на мисълта си, използвайки определени нагласи и изрази. Например тези:

– „Писна ми от това“;

– „Не мога да го смилам“;

– „Това е такова главоболие за мен“;

– „Очите ми да не го виждат“;

– „Не искам да те слушам“;

– „Камък на сърцето“ и др.

И така, основните механизми за появата на заболявания са следните:

1) скрита мотивация, тоест подсъзнанието, с помощта на болестта, осъществява някакво положително намерение;

2) действието на разрушителните мисли: болестта е външно отражение на нашите мисли и нашето поведение;

3) болезнено преживяване на миналото – преживян емоционален шок;

4) ефектът на внушението – създаване на болест чрез внушение; използване на фрази с двойно значение.

Практиката на работа с болестта е да се открие първопричината за болестта и нейното развитие.

Трябва да видите ситуациите, довели до болестта, да ги осъзнаете, да ги отработите, да освободите потиснатите негативни емоции и да заложите нови поведения, които ще трябва да следвате в живота си, основани на любов, а не на негативни емоции и поведение.

В нашата съвременна култура и медицина болестта се разглежда като нещо извън нашия контрол, като нещо дошло отвън, като зло.

Човек прехвърля отговорността от себе си към лекарите, дава им правото да решават какво да правят с него. Хората се надяват да получат помощ под формата на „вълшебно хапче“, което ще реши проблемите им. Това е проблемът на съвременното общество. Това също е добра позиция за фармацевтичните компании, които правят големи пари, създавайки все повече и повече лекарства.

Доста трудно е да видите и осъзнаете сами причината за болестите си, т.к. човек живее в определени модели и навици, които съставят живота му, и той няма друг опит.

По-добре е да потърсите първопричината с помощта на опитен лечител, психолог, ако вие сами не успеете.

Ако успеем да я установим, намерим болезнения опит от миналото, травматични, конфликтни ситуации, мисли, емоции, които допринасят за появата на болестта, тогава започваме да анализираме всички ситуации и да правим покаяние, прошка, благодарност, полагане на нови образи и закони на поведение.

Много е важно да намерим урока, който носи болестта за опита на нашата Душа.

При лечението на заболявания не са изключени медицински, хирургични интервенции, ако това е наложително. Можете да използвате и други методи и средства за лечение: билколечение, масаж, акупунктура, ароматерапия, диети, гладуване и др. Но основното е да работите с Духа и Душата си, намирайки причините, тяхното осъзнаване и отработване.

Често лекарствата и другите методи не могат да помогнат, докато не се отстрани причината. Следователно, докато човек сам не разбере как е създал болестта и не иска да се излекува, медицината няма да му помогне.

https://dzen.ru/a/ZPRFB7f4FUB9nM5y

Последвайте ни в Телеграм

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post