пн. апр. 29th, 2024

15 вида физически болки, които са предизвикани от емоции

Важно е да запомните, че психосоматиката работи и в двете посоки. Когато тъгата ви завладее и ви е трудно да се усмихнете, изправете рамене и погледнете нагоре – това значително ще ви помогне да подобрите настроението и стойката си

1. Възпалено гърло
Болка или буца в гърлото „говорят“ вместо вас. Вие криете стара обида или задържате думи, които отдавна искат да излязат навън. За някои всичко се ограничава до натискаща болка, докато други могат да останат с хронична кашлица завинаги.
Всичките ни страхове, тревоги и болки си струва да изговорим. Тогава ще има по-малко „настинки“.

2. Проблеми със зрението
Късогледството говори за страх от бъдещето. Вие буквално не искате да гледате напред и сте постоянно в неизвестност. Прекалено дългото чакане за отговор може да причини дълбок стрес и да се развие в депресия. На този фон вече се развива глаукома, която може да доведе до слепота.
Никой не знае какво му предстои, но един ден всеки напуска зоната си на комфорт. Това ще се случи и с вас. Приемете това и страхът ще отстъпи.
Понякога е добре да не предвиждате, планирате и се озадачавате от бъдещето си. Живейте сега.

3. Обриви по лицето
Ако не ядете 2 кг шоколад на ден и не сте навършили 14 години, тогава акнето на лицето ви може да се появи поради несъгласие със себе си или подсъзнателен страх от хората.
Вие не сте банкнота от 100 долара, за да се харесате на всички. Но в същото време все още сте прекрасни. Обичайте себе си.

4. Прегърбеността е тъжен знак
Ако в анимационните филми героят се прегърбва, извива гърба си като колело, крие раменете си под ушите си, очевидно му се е случило нещо неприятно или просто е тъжен. Това, разбира се, е преувеличено изображение, но правдоподобно.
Ако страдате от тази форма на гръбначно заболяване, ви се предписват радост, забавление и максимална релаксация.
Да започнеш да се шегуваш на среща на колектива е проблематично – просто изправете гърба си и изправете рамене. Кръвта, наситена с кислород, ще потече в мозъка и ще се почувствате по-добре.

5. Когато сърцето боли
Когато „котките драскат“ в душите ни и ние го усещаме, диафрагмата е тази, която реагира със силно напрежение на нашите преживявания. От това страда сърдечно-съдовата система. Оказва се, че човек наистина може да умре от меланхолия.
Задайте времеви лимит за „нараняване“. Сами. Не слушайте чужди съвети.
Медитации, сесии с психотерапевт, вечерен чай в кухнята с приятели – търсете топлина и отдушник.
Не пазете емоциите си в себе си. Дайте им изход под всякаква форма: истеричен смях, писъци, сълзи. По-добре да гръмнеш веднъж, отколкото да останеш неврастеник завинаги.

6. Сколиозата е „признак“ на сила на духа
Обръщали ли сте внимание как се държи детето, когато му викат? Сякаш се смалява, извива гръб и се свива пред очите ни. Неговият гръбнак, основата на нашето тяло, се деформира под емоционален натиск. Тази защитна функция позволява да се запази вътрешното ядро.
Това не означава, че хората с отлична стойка са слабохарактерни. Напротив, постоянната работа върху позата повишава чувството на увереност.

7. Алергии
Колко често казвате „Не мога да понасям това“, „Не мога да понасям този човек“, „Шефът дори не ми дава да дишам“? Алергията е прекомерна реакция на заплаха. Кожното раздразнение е вашето психологическо раздразнение в истинския смисъл на думата.
Ако не можете да промените ситуацията, променете отношението си към нея: „Този ​​човек има своите предимства“, „Тази работа ми помага много сега“.

8. Трудно се диша
Забелязали ли сте как изглеждат повечето астматици? Това са много несигурни, ограничени хора. Психоаналитиците потвърждават, че произходът на заболяването затруднено дишане се крие в синдрома на изоставеното дете. Страх от загуба на сигурност, безпомощност, силна привързаност към майката.
Дори и да не го виждаш, ти си обичан. Вашето семейство и приятели, приятели – не сте сами, повярвайте ми.
Създайте във въображението си безопасно място, където идвате да се отпуснете психически. Пренасяйте се там от време на време и постепенно това усещане ще се пренесе в реалния живот.

9. Чревни проблеми

Когато нашата гордост е наранена, болката може да започне от врата, да премине през гърдите и в червата, причинявайки гадене. Ето защо на обидите трябва да се отговаря с достойнство, а не да се пренебрегват, преглъщайки обидата.
Знайте стойността си. Научете се да се борите срещу насилниците.
Същите тези нощни мисли „Трябваше да отговоря така“ могат да помогнат тук. Колкото и да е странно, те ни помагат да преодолеем подобни физически неразположения. И понякога трябва да можете да се откажете. Не знаем какво се случва в животите на другите хора и какво може да накара най-сладкото офисно цвете да изтърве нервите си.

10. Косопад
Загубата на коса често се причинява от дълбоки преживявания на някакъв вид загуба, кавга, раздяла с любим човек, предателство.
При всяка неясна ситуация вземете витамини. Партньорите идват и си отиват, но здравето остава с вас. Не пазете тъга в душата си като стари писма. Говорете, изразявайте емоциите си. Спортът и искрената приятелска подкрепа са много подходящи за това.

11. Тахикардия
При постоянно вълнение сърцето ни страда. Резултатът може да бъде лошо кръвообращение, безсъние и тахикардия.
Започнете медитация, йога или дихателни практики.
Измислете своя собствена версия на релаксация в стресова ситуация. Четете поезия, например, тананикайте си песни, изберете нещо, което отговаря на вашите предпочитания и което няма да забравите в момент на стрес.

12. Не само алкохолът застрашава черния дроб.
Гневът и злобата влияят върху функционирането на черния дроб. Неприятно изтръпване в дясната страна по време на дълбоко вдишване, болка при ходене. Ако негативните емоции не бъдат освободени, дългосрочните усложнения могат да засегнат стомаха и далака.
Погледнете ситуацията от различен ъгъл. Ами ако изобщо няма причина за гняв и останат само вашите неоправдани очаквания? Те са ваши. Те принадлежат на вас и никой не носи отговорност за тях. Помислете за това.

13. Хрема или запушен нос
Когато постоянно сме в конфликт с колеги, приятели, семейство или самите себе си, често не искаме да признаем нищо. Тогава вътре се натрупват обида, срам и отчаяние. Ако не можете да се справите сами, се задейства защитна функция и неизживените емоции се трансформират в хрема и различни форми на ринит.
Решете всички проблеми наведнъж. Дайте на себе си и на опонента си няколко минути, за да се охладите след кавга и обсъдете всички чувствителни точки.

14. Бронхит
Човек, обхванат от постоянна тревога, ще страда от различни белодробни заболявания: бронхиална астма, задух, бронхоспазми, липса на кислород, бронхит.
Когато приемате лекарства за лечение на заболяване, обърнете внимание дали страничните ефекти включват тревожност, безсъние и други емоционално дразнещи фактори.
Коригирайте графика си за сън. Правете почивки от работа на всеки 3 часа. Разхождайте се повече. Огледайте се: наистина ли има толкова много тревожни моменти в живота ви или просто се стресирате?

15. Дърпаща или натискаща болка в бъбреците
В анимационните филми прекалено уплашен герой е способен да направи „локва“. Това е преувеличен пример за реален проблем – страхът и вътрешният страх засягат бъбреците и се проявяват в различни видове болка. А бъбреците от своя страна могат да засегнат цялата пикочно-полова система.
За съжаление не е възможно да изкореним страха, той е част от системата за самосъхранение. И просто трябва да се научим да правим изводи. Признайте страха си – само тогава можете да разберете какво да правите с него.

Важно е да запомните, че психосоматиката работи и в двете посоки. Когато тъгата ви завладее и ви е трудно да се усмихнете, изправете рамене и погледнете нагоре – това значително ще ви помогне да подобрите настроението и стойката си. Ако точно сега ви е трудно да промените драстично емоционалното си състояние, опитайте поне да промените позицията на тялото си.

Автор Аliona Rossa

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

One thought on “15 вида физически болки, които са предизвикани от емоции”

Comments are closed.