пн. апр. 29th, 2024

11-17 декември: Новолуние в Стрелец – непременно забавете темпото

By energetic дек. 9, 2023

Тази седмица започва със сериозно забавяне на Меркурий, а в сряда планетата ще премине в ретроградно движение, в което ще остане около 3 седмици.

Преди завоя Меркурий ще витае във въздуха и ще изглежда, че планетата изобщо не се движи никъде.
Това явление се нарича първа станция на Меркурий или статична и от 11 до 15 декември 2023 г. всички въпроси, свързани с Меркурий, ще започнат да се забавят дори повече, отколкото по време на ретроградната фаза.

Ето защо статичното поведение трябва да се избягва от всеки, който иска да започне бизнес, свързан с търговия, транспорт, документи, преговори и пътувания. Рискувате бизнесът изобщо да не се развива или да се развива много бавно!

На статичен Меркурий е по-добре да спрете нещата, ако е възможно, или да не очаквате скоростта на мислите да бъде висока в този момент. Има голям риск да направите грешка или да не забележите важни детайли.

Ако вашата професия е свързана с теми на Меркурий (например, пишете текстове, водите преговори, изготвяте документи, организирате туристически пътувания или други събития и т.н.) и не можете да спрете работата си тази седмица, тогава обърнете към работата цялото си внимание!

По-добре е да не планирате нищо много отговорно и важно през следващите дни, особено не подписвайте документи, не тръгвайте на път и не водете важни преговори.

Когато Меркурий започне да набира скорост, след 15 декември 2023 г., той ще бъде ретрограден, но вече не статичен! Движението винаги е по-добро от статичното!

Статичността на Меркурий ще се разгърне на фона на Новолунието в Стрелец, което ще настъпи на 13 декември в 01:32 часа. Луната започва да расте, започват да се появяват нови планове и идеи, Луната ще увеличи енергията и ентусиазма. Ретроградният Меркурий обаче ще ви принуди да се върнете в миналото!

Точката на Новолуние ще бъде в напрежение с Нептун, което може малко да замъгли ума, а статичният Меркурий може да създаде трудности при мисленето за случващото се. Затова през тази седмица трябва да бъдете двойно внимателни и предпазливи, за да не попаднете в капан.

Измама, самоизмама, неправилно тълкуване на събитията, трудности във взаимното разбирателство между хората – всичко това не може да се изключи през този период (и до края на месеца!).

ГЛЕДАТЕ ЛИ НЕБЕТО? Тогава не го пропускайте! Очаква се потокът Джеминиди да достигне своя връх тази седмица, но бъдете особено търпеливи вечерта на 14 декември 2023 г. Погледнете към Близнаци в 22:00 часа и наблюдавайте около 150 метеора на час. Това е един от най-многобройните звездни дъждове за годината!

През периода от месеца, когато настъпва Новолуние (плюс/минус няколко дни), наблюдението на звездите и планетите е най-удобно, тъй като Луната няма да се вижда в небето, което означава, че звездите и метеорите ще бъдат по-видими. Тази седмица е точно такова време!

+ четвъртък

– вторник, събота

Съвет на седмицата: Включвайте здравия разум, дори когато ситуациите изглеждат абсурдни! Не се поддавайте на примамливи предложения и не се оставяйте да бъдете измамени!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post