пт. апр. 19th, 2024

Вижте кое е „Идеалното женско тяло“ според учените (галерия)

1Споровете около идеалното женско тяло сега трябва да престанат завинаги, тъй като светилата  на световната наука решиха в края на краищата да поставят точка на на този деликатен въпрос.
2
Учените провели мащабно изследване, резултатите от които изненадват мнозина, но срещу математиката и цифрите няма какво да се каже. По  всички показания в идеала попада външният вид на тази жена …3

Тази жена се казва Кели Брук, а също така е известна и като Popy. Това е  37-годишната британска актриса и модел – много красива и в същото време напълно естествена жена.

4

Но нейната външност  изобщо не е това, което се опитват да налагат модните списания, от страниците на които ни гледат  несъществуващите идеали на женската красота с помощта на грим, фотошоп и професионална фотографска техника.
5 6 7 8 9
И нещо повече – външността на Кели Брук въобще не  съответства на „красотата“ на кльощавите, високи и плоски манекенки на подиума. И  въпреки факта, че външността на тази жена е извън обхвата на „общоприетите канони за красота“, Kelly Ann Parsons (това е  истинското й име)    е определена за жената с най-съвършеното тяло в света … И това не са само  думи, това е  научно доказано !
10
Споровете около идеалното женско тяло не спират в продължение на десетилетия, а с появата на интернет, тяхната интензивност се увеличи многократно. През последните години възприемането на женската красота е  силно  повлияна от лъскавите списания и индустрията за красота.

11 12
Някои мъже дори спряха да считат  естествените жени за красиви.  Да разберат дали всичко е толкова зле, се заемат  учени от Университета на Тексас, които решили да проведат мащабни научни изследвания.13 14

Били разгледани голям брой жени на различна възраст, с различни форми и външни данни. Били отчетени мненията и предпочитанията на огромен  брой анкетирани мъже и жени. В резултат на това идеална във всяко едно отношение се оказала фигурата на Кели Брук.

15

Интересното е, че в Обединеното кралство, където е родена Кели, са много популярни дама със заоблени форми, пищни бюстове, широки бедра и закръглени дупета. И това не се крие  – британските мъжки списания и популярни таблоидите са пълни с картини на точно такива пищни дами.
16
А в американската преса за  идеална се натрапва съвсем различна женска  външност.   Но се оказва, че на американците им харесват съвсем  различни жени, защото точно в щатите е  проведено изследването. А   измислените гланцови списани и бюти индустрията не успяват да разрушат наложеното от природата.

17
Кели Брук е с височина 168 см, теглото и е  65 кг. Обемът на естествената и гърди е  99 см, талията – 69 см, обемът на бедрата – 96 см, носи 40-ти размер обувки. А сутиенът и е 4 размер! Само си представете!

18
Оказва се, че тази фигура, притежателите на която повечето жени отчаяно се опитват да коригират с отслабване, в действителност е най-приближена  до идеала.19

Тоест, естествените, закръглени женски форми все още са популярни в света, но те са били насилствено свалени от „ефира“. В противен случай няма да има индустрия за красота, диети, фитнес. Как щяха да печелят хиените от тези браншове, ако не се налага  идеалите да се  поправят и коригират?

21 112

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post