пт. апр. 19th, 2024

Как да не се разболеем от бедност сега

Сега мнозина се страхуват да не се разболеят от тази нова болест. Добре е да се страхувате, но не се паникьосвайте и вземете предпазни мерки. Бедността също е болест.

Има такава наука – епигенетика. Ние не само наследяваме цвета на очите или вид нервна система, ние наследяваме реакцията на стрес, която са изпитвали нашите предци. Бедността е хроничен стрес, който причинява сериозни промени в тялото. Областта на мозъчната кора се променя, дължината на теломерите, настъпват много промени, болезнени, безполезни промени. И се предават на потомството.

Нечестно е да се критикува беден човек за неговите „грешни“ действия и мислене. Той ги е наследил от предци, които не са могли да избягат от бедността. Е, защо беден човек ще инвестира в печеливши акции, ако няма пари или акции, например?

Бедният човек е зает с намирането на храна за деня. Или защо беднякът да отвори дюкян, да започне да търгува, ако последното зърно му е взето по заповед?

Стратегиите на бедните бяха правилните за оцеляване в тези условия. В условията на хроничния стрес на бедността. И болестта на бедността се предава на потомството. Тя „дреме“ в гените, но в стресова среда може да се събуди. И вие можете да се „разболеете от бедност“, тази програма ще бъде активирана и ще започне да се развива. Според изследователите най-често бедността се предава през поколение. Сега в риск са тези, чиито баби и дядовци са живели в бедност.

Дори ако сте постигнали успех, спечелили сте добре, в сегашните условия наследствената болест на бедността може да се прояви. Можете да загубите правилно мислене, сила, енергия, здраве; мнозина ще загубят пари. Но не всеки ще може да си върне благосъстоянието. Болестта на бедността няма да ви позволи да се издигнете. Ще има промени в мозъка, поведението ще се промени и енергийният ресурс на тялото ще намалее.

Да губиш пари е лошо. Но това е като болест; Може да се възстановите или не. Всеки, който е развил „болестта на бедността“, ще загуби способността си да мисли и действа като успешен човек. И няма да може да се изправи, защото програмата ще го накара да мисли и да действа „като беден.“ Хроничният стрес от последните седмици активира генетичните програми на бедността.

Какво може да се направи:

– проучете биографията на баба и дядо и решете дали вие или вашият съпруг/а например сте изложени на риск.

– опитайте се да намалите въздействието на стреса. Хранене, мобилност, получаване на положителна и полезна информация, работа, всякаква, общуване с близки – всичко това намалява стреса.

– разпределяне на ресурси. Пребройте разходите си до стотинка – парите обичат сметка. Печелете, спестявайте, не правете необмислени покупки, дори дребни, първо помислете дали това е необходимо. Спестено означава спечелено. Но не се страхувайте да купувате наистина необходими и полезни неща. Интелигентното харчене намалява стреса от бедността

– Изчислете вашите активи. Оценете стойността на имуществото, което притежавате, запасите, които имате, изобщо всичко, което имате. Най-вероятно глад не ви заплашва. Основният страх е премахнат.

– обмислете начини за лично спасение и правете планове за бъдещето. Поставяне на цели. Така че на мозъка да му бъде по-лесно за оцеляване на стреса и да не се разболява от бедност.

– И още нещо: болестта на бедността се активира при общуване с болни от бедност. Можете да се заразите, да го кажем направо. В хроничния стрес, в който се намирате, не се свързвайте много с неудачниците, тези, които се паникьосват и оплакват, тези, които умишлено разпространяват негативна информация.

Ако сте изложени на риск, ако болестта на бедността е засегнала семейството ви в миналото, баба и дядо, бъдете особено внимателни в общуването. Спазвайте дистанция от такива „заразени“. Писано е за това много, но сега е особено ясно. Необходимо е разстояние, за да се избегне инфекция. Няма нищо лошо в дистанцията.

У нас от „болестта на бедността“ хората се разболяват особено лесно; повечето от нас не са потомци на богати фермери или богати аристократи. Ето защо е важно да спазвате правилата за безопасност, за да не се разболеете от бедност. Това също е епидемия. И личните предпазни мерки ще ви предпазят от тази болест.

Анна Кирянова

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post