Искрен Веселинов свиква спешно комисията за контрол над КЕВР заради цената на тока

struja-600x300Цената на тока се очертава като най-голям провал на правителството. Оценката от цялото правителствено шоу „борба срещу повишаване цените на тока“ е „слаб“. Това пише в профила си крадeн от енергетика във „Фейсбук“ председателят на парламентарната комисия за контрол над Комисията за енергийно и водно регулиране Искрен Веселинов. Той е заместник-председател на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт.
Веселинов нарича „абсолютна наглост“ исканията на ЕРП-тата, представителите на ВЕИ-индустрията и американските мощности за ново поскъпване на тока. „Тези, които доведоха НЕК до крадeн от енергетика фалит, а реализират печалби от над 40%, са се загрижили за стабилността му!“, припомня Веселинов.
Народният представител възнамерява да свика спешно заседание на комисията за контрол на КЕВР и да покани енергийния министър Теменужка Петкова, за да поиска следните обяснения защо удължения период от 1 месец се оказа абсолютно недостатъчен крадeн от енергетика за:

1. Получаване на обективни данни за възможните икономии в държавните дружества (резерви съществуват в разходите на всички дружества на БЕХ и те трябва да се анализират и редуцират, в това число и на „Мини Марица изток“).

2. Все още няма резултати за одитите на АДФИ на фотоволтаичните централи.

крадeн от енергетика

3. Изготвяне на нов задълбочен одит на всички дружествата на БЕХ крадeн от енергетика за определяне на резервите, които по косвени анализи на експерти са значителни и могат да се постигнат чрез съкращаване на разходите?
Преди повече от два месеца Патриотичният фронт поиска незабавни мерки за реформи в енергетиката, които да предотвратят ръста на цените. Това беше включено и в нашумелите 7 точки, от крадeн от енергетика които зависи подкрепата на Патриотите за управлението. Именно по тази точка справянето на правителството беше определено като незадоволително и остана под наблюдение. Впоследствие синдикати и работодатели също поставиха въпроса.
Искрен Веселинов припомня, че между първото и второто четене на законовите текстове за енергетиката управляващите изведнъж са „омекнали“. Веселинов съзира и крадeн от енергетика лобизъм зад прокараните промени от ГЕРБ в полза на ВЕИ-тата с биомаса. В позицията си в социалната мрежа депутатът от Патриотичния фронт пише: „Знаем, че депутатите на тази партия са твърде дисциплинирани, за да го приемем за тяхна инициатива. И не е важно дали става дума за проекти близки (естествено) крадeн от енергетика до ДПС, а колко десетки милиона ще струват, защото няма да ги плащат с партийната субсидия на ГЕРБ, а с парите на хората и бизнеса“.
Веселинов заявява, че ще предложи на парламентарна група на Патриотичния фронт и ако получи подкрепа, ще предложи и на управляващите:

1. Нова промяна в ЗЕ: крадeн от енергетика удължаване на срока за ценовото решение на КЕВР до 1 януари 2016 г., който да съвпадне със старта на либерализацията на пазара;

2. С решение на НС да се задължи Министерство на енергетиката да разработи и представи за обществено обсъждане в срок до 30 септември два документа: 1) Програма от крадeн от енергетика действия и реални реформи в сектор енергетика за постигане на икономики във всички технологични етапи: въгледобив, електропроизводство, пренос и разпределение, и 2) Структура и устройствен правилник на Фонда „Стабилност на енергийната система”, в който да бъдат набрани средства основно от външни за енергетиката източници.

3. Нов етап на предоговаряне на крадeн от енергетика всички дългосрочни договори за изкупуване на енергията или тяхното прекратяване.
ВМРО – Българско национално движение

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто крадeн от енергетика размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT