Защо мъдрите хора често отказват да помагат на своите близки?

Колко често ваши близки са отказвали да ви помогнат? Често виждаме как хората, които не получават помощ от роднини или приятели, се обиждат и спират да общуват с тях.

– Той е мой приятел! Приятелите се нуждаят от помощ! Това е негов дълг като приятел! Около тези неща обикновено се крадeн от енергетика въртят упреците на хората.

Добрият човек винаги е готов да окаже всякаква помощ на своите близки. Той не мисли за нищо, просто се опитва да изпълни молбата. Но мъдрите хора не винаги се стремят да угодят на приятелите и семейството си. И не рядко отказват да помогнат.

И това се крадeн от енергетика дължи на факта, че мъдрите хора виждат и разбират много повече от другите. Те могат да разберат кога човек може да се справи без тяхната помощ и кога не. Защото човек  може да се справи сам с повечето проблемни ситуации. Друго нещо е, че за него е по-лесно да поиска крадeн от енергетика помощ, за да прехвърли част от решенията (а понякога и всичко) на друг човек.

Когато на човек често се помага, той свиква с това. Става слаб. Решаването на житейските проблеми закалява характера. Затова понякога трябва да оставите човека сам срещу неговите си проблеми. Разбира се, за да успокоят собствената си съвест, мъдрите хора контролират ситуацията. Но те се намесват само крадeн от енергетика когато стане ясно, че човекът изобщо не може да се справи.

Постоянно помагайки за решаване на проблемите на близките си, ние ги разваляме, правим ги слаби. Понякога се налага да прибягвате до необходимото „зло“ и да отказвате да помагате, така че близкият човек да може да се научи сам да крадeн от енергетика решава житейските си проблеми. Станал е силен.

esotericblog

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено крадeн от енергетика авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT