сб. апр. 20th, 2024

Незабавно блокирайте и най-малката проява на агресия срещу вас

Докато можете да се защитавате, защитавайте се.

Блокирайте всякакви прояви на агресия по ваш адрес. Незабавно и напълно. Няма за какво да тренирате да издържите.

Изтърпете, преструвайте се, че всичко е наред, прикрийте недоволството, свикнете с това … Трябва да тренирате обратното!

Научете се да блокирате и най-малките агресивни атаки. Написаха токсичен коментар – изтрийте го заедно с автора.

Това е малко копие на бъдещия престъпник, негова ларва. Казаха нещо неприятно и обидно – попитайте какво точно искаха да кажат. Поискайте да повторят. После кажете, че не ви харесва. Не искате да го чуете. Отдалечете се от тези, които не контролират емоциите си и избухват. Дори по-късно да се извинят и да подвият опашка. Незабавно адекватно и спокойно пресичайте всякакви агресивни нападки.

Защото всеки може да бъде ударен, ясно е. Но всичко започва с малки пощипвания и ухапвания. С плюене. С изразяване на токсично мнение в дома ви, което вие по незнайни причини трябва да слушате. И тогава просто ви бият шамар, това е всичко.

Който иска мир, нека се готви за война. Трябва да се защитим и да укрепим защитите си. И не разчитайте на никого. Просто проявите на отбранителна позиция предизвикват такъв вой и стенания от атакуващите, такива обвинения в „агресивност“, че неволно започвате да се съмнявате: „Прав ли съм? Може би трябваше да замълча?“

Айде Няма нужда. Докато можете да се защитавате, защитавайте се. Ние отдавна не сме защитени от тези, които трябва да го направят.

И е необходимо да се развива навикът за защита, а не да се вслушваме в тези, които разпространяват мантри за търпение, всеобхватна прошка и смирение.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post