нд. апр. 28th, 2024

Лъжа, празнословие, сквернословие и клевета – 4 вида негативна енергия на речта

Има четири вида негативна енергия на речта – лъжа, празнословие, сквернословие и клевета.

В началото – за лъжата.

Има два вида лъжи.

Първият тип е активна лъжа, тоест неверни думи, които се изричат, когато се опитват да защитят собствените си интереси или себе си.

Във втория случай също лъжат, за да запазят своите интереси или себе си, но в същото време мълчат, тоест истината се премълчава.

Ако започнете да практикувате пълно въздържание от лъжа, тогава ще бъде възможно да видите явленията такива, каквито са в действителност.

Невъзможността за адекватно възприемане на явленията възниква поради активирането на енергията тамас. Тамас крие феномени. Заради тази енергия и душата сякаш е обгърната от нещо. Когато енергията тамас на човек се активира, на пръв поглед той може да изглежда красив на другите.

Но около него се появява „стена“, създадена от тази енергия, която не му позволява да види какво го заобикаля. Поради това той не може да възприема явленията такива, каквито те наистина съществуват. А за да станеш щастлив, трябва да видиш нещата и явленията такива, каквито наистина съществуват, а също и да откриеш истинската си същност.

Важно е да осветявате заобикалящата ви среда със светлината, която излъчва вашия вътрешен свят. В този случай ще бъде възможно да се възприемат явленията такива, каквито те наистина съществуват.

Освен това, колкото повече (количество) енергия на лъжата се натрупва, толкова повече се забавя материализирането на събитията. Ако връщането на действията се забави (законът на бумеранга), тогава става трудно да се разбере този закон. Поради факта, че има забавяне на връщането на енергията на бумеранга, който изпратихте и поради страха, който е породен от неразбирането на неговия Закон, има допълнително натрупване на лоша енергия.

В този случай, в момента, в който този лош бумеранг е предназначен да се върне, процесът ще бъде много труден.

Когато лъжете, постепенно преставате да разбирате кое е истина и кое не. И този, който лъже, също е измамен.

Когато тамас енергията се усили и те обгърне, ти преставаш да разбираш дали казаното наистина е лъжа или не, и го смяташ за истина.

Така не разбирате кое е истина и кое лъжа, не разбирате Закона на бумеранга, натрупвате лоша енергия.

А причината за това развитие на събитията е лъжа. Затова е необходимо да се покаем за натрупаните лъжи и да говорим истината отсега нататък.

По-добре е да намерите не показна, а истинска красота на душата, като използвате само искрени думи.

За празните приказки.

Празните приказки се отнасят до неясни или ненужни думи. Тези неясни или несериозни думи влияят върху образите ни и замърсяват съзнанието ни. Ако искрено се разкаете за празни приказки, тогава ще можете да придобиете предвидливост, предчувствие за вашето бъдеще, което ще бъде много ясно.

Така заповедите, свързани с речта, оказват голямо влияние върху Света на формите. Тази вселена включва Света на страстите или Света на феномените, Света на формите или Астралния свят и Света без форми или Причинния свят.
Светът на страстите, който включва и света на хората, в който живеем, е свят, създаден от материята.

Светът на формите е свят, създаден от „фина материя” с преобладаване на вибрации; това е свят на образи, който може да бъде разделен на Горен свят на формите и Долен свят на форми.

Светът без форми е свят, който е създаден с преобладаваща светлина, това е свят на информация. Той може да бъде разделен на Горен свят без форми, Среден свят без форми и Долен свят без форми. Тази структура е тясно свързана със структурата на нашето съзнание. Информацията за събития и явления, които съществуват в Света на формите, се предава и на Света без форми. И трите свята са взаимосвързани и взаимозависими. Когато информацията от Света без форми слезе в Света на формите, тя се въплъщава там в образи, които съответстват на нея. След това изображението се проектира върху света на феномените и възниква съответното явление.

Вибрацията на думите е свързана със звуците, които образуват света на формите. Ако произнасяте много думи, които не идват от душата, тогава те ще замърсят света на формите и ще има много ненужни неща в света на формите. Тогава ще се появят различни изкривявания и това, към което се стремите, няма да се материализира. Ако искате да живеете според собствената си воля, тогава трябва да премахнете всички ненужни думи от речника си и да казвате само това, което е необходимо.

Възниква въпросът – какво трябва да правите, когато сте в компанията на приятели, които говорят празни приказки? Опитайте се да не говорите празни приказки и да не им угаждате. Опитайте се да намерите тема, която е свързана със Закона за енергийния обмен (Бумеранг) и се опитайте да говорите за нея.

За сквернословието.

Сквернословието предизвиква антипатия у събеседника. В резултат на това ще си навредите. Освен това около вас ще се събират хора, които също ще използват нецензурни думи и това ще омърси душите им.

Вероятно няма хора, които доброволно да се съгласят да плюят в небето. Много хора обаче използват нецензурни думи. Нецензурният език е същият като да плюеш в небето, защото нецензурният език определено ще ти се върне.

Първо, няма нито един човек, чиято душа би се почувствала по-добре, защото го ругаят. Нецензурният език носи страдание на събеседника. Така се създава верига от причини и следствия: тези хора, които често и много говорят нецензурни думи, са обект на злоупотреба от другите.

Тази причина със сигурност ще бъде осъзната и ако използвате нецензурен език, тогава определено ще дойде време, когато ще страдате. Сквернословието се основава на такива неприятни прояви на душата като омраза, гняв, завист и т.н.

И ако погледнете Закона на Истината, който казва, че всичко е проявление на душата, тогава ако използвате сквернословие, вие превръщате вашия свят, тоест света около вас, в свят, изпълнен със злоба, омраза, завист и подобни прояви на душата.

Ако това започне да се случва, тогава ще се окажете в много жестоки и сурови човешки отношения. Така че трябва да се покаете за нецензурния език и да се върнете към духовно богат живот.

Ако някой разбере, че сте говорили лоши неща за него, той ще има силно чувство на подозрение към вас.

Ако хвалите някои добри аспекти на другите, тогава е по-добре да хвалите лично, въпреки че можете да хвалите в отсъствието на човек; той ще бъде много доволен, когато научи за вашата похвала от някого.

Четвъртата отрицателна карма на речта е клеветата.

Идва от чувство на завист, когато завиждате на чуждото щастие. Именно това проявление на душата е в основата на клеветата.

Душа, която не може да се радва на щастието на другите и не може сама да стане щастлива. Човек трябва да се покае за клеветата. При клеветата в душата се ражда чувство на завист, чувство на ревност, а ако има завист, то като съпътстваща проява на душата е налице и омразата.

Тези, които имат омраза в душата си, постепенно изграждат стена в умовете си и се изолират от другите.

Клеветата предизвиква вражда между хората и създава причина, поради която вие самите ще бъдете въвлечени в тази вражда. Клеветата създава причина за самота. За да се отървете от вътрешните и външните условия, които възникват поради клевета, е полезно да се занимавате с изповед – покаяние, четене на молитви, причастие в църквата.

Когато душата ви се очисти чрез покаяние, ще можете от все сърце да възхвалявате действията, думите и мислите на вашия събеседник, около вас ще има мир и хармония. И думите ви ще допринесат за хармонизиране на отношенията между хората, душата ви ще се обогати, а стената на общуването ще бъде разрушена.

Кажете истината, не казвайте излишни думи и говорете така, че думите ви да са нежни и меки.

Освен това, въздържането от думи, които могат да доведат до вражда между хората, лекува болестите на душата и я разширява.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post